Haberler

Ceylan'dan CHP'li Köse Sert Eleştiri

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Çorum'daki köylere yapılan yatırımlarda ayrımcılık iddialarında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Çorum milletvekili Tufan Köse'yi sert bir dille eleştirerek, "Sayın Köse, CHP içindeki çekişmeler"...

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Çorum'daki köylere yapılan yatırımlarda ayrımcılık iddialarında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Çorum milletvekili Tufan Köse'yi sert bir dille eleştirerek, "Sayın Köse, CHP içindeki çekişmeler nedeniyle kendi tabanına mesaj vermek adına köylerimizi ve muhtarlarımızı kullanmasın" dedi.

Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Kahraman, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'a şeker sanayindeki geçici işçilerin kadro talepleri ve önümüzdeki günlerde meclise getirilmesi planlanan yeni şeker kanunu hakkında bir dosya sundu.

Çorum Şeker Fabrikası'nda 117 geçici işçinin çalıştığını belirten Kahraman, bu işçilerin kadro beklediğini belirtti. Yeni bir şeker kanunu hazırlandığını hatırlatan Kahraman, kanunun bu şekilde yasalaştığı takdirde pancar ekim alanlarını önemli derecede etkileyeceğini belirterek, yeni kanunda üreteci ve şeker sanayinin yararına düzenlemeler yapılması noktasında destek istedi.

Yapılan yeni düzenlemeyle nişasta bazlı tatlandırıcıların (NBŞ) kotasının yüzde 38 oranında artırıldığını açıklayan Kahraman, NBŞ kotalarında AB kriterlerinin baz alınmasını istedi. Kahraman, düzenlemeyle NBŞ kotasının 400 bin tona çıkarıldığını belirterek, bunun 1 milyon ton şeker pancarı üretimi yapılmaması anlamına geldiğini kaydetti.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise, taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumlarının düzeltilmesi adına bakanlığını genel bir çalışma yapıldığını hatırlattı.

AK Parti olarak 714 köyün tamamına hizmet götürmek için çalıştıklarını anlatan Ceylan, CHP'li Köse'yi eleştirerek, TBMM'de gensoru vermekle köylere hizmet götürülmediğini belirtti.

Köse'den ülkenin geleceğine katkı sunacak fikirler üretmesini öneren Ceylan, CHP heyetinin Suriye ziyaretinde heyete kimlerin eşlik ettiğini ve bu eşlik edenler arasında Reyhanlı saldırısını gerçekleştiren zanlıların olup olmadığının cevabını vermesini istedi.

AK Parti olarak hizmete talip olduklarını anlatan Ceylan, "Tüm köylere eşit şekilde hizmet götürüyoruz. Sayın Köse, geçtiğimiz hafta CHP Grupbaşkanvekili Emine Ülter Tarhan hanımefendiyi Çorum'a getirdi. Bizi ayrımcılıkla suçluyor. Peki sayın Tarhan hangi köyleri ziyaret etti. Sadece belirli köylere mi? gitmiş yoksa gitmemiş mi onun cevabını versin. Ayrımcılığa karşıyız. Bölgesel, dinsel ve ırksal ayrımcılığı biz parti olarak ayaklarımızın altına aldık. Çorum'un her yerine aynı hizmeti götürüyoruz. Çorum'daki tüm muhtarlarıma eşit ve aynı mesafedeyiz. Kafamızın arkasında bir şey yok. Kafasının arkasında değişik düşüncesi olan siyasetçiler bunu teorikte ve pratikte gösteriyor. Tüm renkleri kucaklıyoruz. Bizi rahat bırakıyoruz. Alacahöyük beldesine 2 milyon TL tutarında yol yatırımı yapıldı. Belde içerisindeki dere ıslah ediliyor. Dere üzerine kurulacak köprü milletvekilimiz Salim Uslu bey tarafından takip ediliyor. Ayrımcılık yapıldığı iddia edilen köyler bizleri arıyor ve kendilerinin böyle bir şikayetlerinin bulunmadığını söylüyor" dedi.

SGK yeni hizmet binası hakkında da açıklamada bulunan Ceylan, SGK ve Bağ-Kur hizmet binası arasına tüp geçit kurulacağını ve bunun için gerekli izinlerin alındığını belirtti. SGK binasının taşınma sürecinin devam ettiğini dile getiren Ceylan, gelecek hafta taşınma işlemlerinin sona ermesini beklediklerini ifade etti. Ceylan, ayrıca SGK yeni hizmet binasının Haziran ayı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılmasının planlandığını belirtti.

Ceylan, Şeker-İs Sendikası'nın taleplerini

gerekli yerlere ileteceklerini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Tufan Köse Ak Parti Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title