Haberler

Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya Kimdir ? İkiliye Karikatür Tepkisi

Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya yazılarında Charlie Hebdo olaylarını kaleme aldılar. İkilinin Charlie Hebdo yazılarında Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürüde yayınlamaları tepkilere neden oldu. Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya Kimdir?

Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya yazılarında Charlie Hebdo olaylarını kaleme aldılar. İkilinin Charlie Hebdo yazılarında Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürüde yayınlamaları tepkilere neden oldu. Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya Kimdir?

CEYDA KARAN

Ceyda Karan Kimdir ? Ceyda Karan (d. 22 Haziran 1970, İzmir ), Türk gazeteci. Henüz küçük yaşta, ailesinin İstanbul'a taşınması dolayısıyla eğitim hayatını İstanbul'da geçirdi. Liseyi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazeteci olmaya ilkokulun sonuna doğru karar verdiğini belirten Karan, kendine en uygun gördüğü gazetecilik sektöründe çalışmaya üniversitenin ikinci sınıfındayken başladı.

Meslek hayatı, Cumhuriyet gazetesi istihbarat servisi'ndeki bir stajla başladı. Ajansçılıktan, dergiciliğe, çeşitli alanlarda çalıştı. Ceyda Karan, ilk profesyonel deneyimini Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yaşadı. Bu deneyiminin ardından Kanal D Haber Merkezi ve Dış Haberler Servisi'nde görev alan gazeteci, 28 Şubat döneminde 32. Gün Programı'nda Mehmet Ali Birand'ın yapımcılığı ve asistanlığını yaptı. 1998 yılında başladığı Radikal Gazetesi Dış Haberler servisi onun meslekte en uzun süre görevde bulunduğu yerdi. Radikal Gazatesi'nden 2010 yılında ayrıldı. Habertürk Televizyonu Dış Haberler Şefliği görevini yürüten Karan, Ocak 2013'te Habertürk'ten ayrıldı. 13 Haziran 2013'ten 1 Ağustos 2014'e kadar Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmış olan Karan, bu tarihten itibaren yazılarını Cumhuriyet gazetesinde sürdürmektedir.

Ceyda Karan, Ortadoğu başta olmak üzere; Balkanlar, özellikle Bosna Hersek, ABD ve Rusya ile ilgilenmektedir. Karan, kendini evli ve dört kedi annesi olarak tanımlaktadır.

HİKMET ÇETİNKAYA

Hikmet Çetinkaya kimdir? Hikmet Çetinkaya, Cumhuriyet gazetesinin 5. sayfasında Politika Günlüğü isimli köşenin yazarı. İl il gezerek Türkiye'deki gelişmeleri gözlemleri ile aktaran bir yazar kimliği ile tanınır. 30 yılı aşkın bir zamandır çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin uzun bir süre İzmir danışmanlığını yapmıştır. 2000 yılından itibaren beş sene gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. Özellikle tarikat-ticaret-siyaset üçgeni hakkında yazdığı yazılarla tanınır.Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHAK) kurucu üyesidir. Çetinkaya evlidir, üç çocuğu ve üç torunu vardır.



Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Hikmet Çetinkaya Charlie Hebdo Ceyda Karan İzmir Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (4)

AkınmobilWeb@haberler.com:

Ermeni sonsuz bu vatanın havasını tebessüm ediyosun şerefsiz

3
0
yanıtYanıtla
Ali Aslan FransamobilWeb@haberler.com:

Türkiye de bu zihniyet olduğu sürece Turkiye gerici bahnaz yobaz kalır

0
2
yanıtYanıtla
Şemsettin AktaşmobilWeb@haberler.com:

Sizleri kınıyorum yarın mahserde hesabı vereceksiniz Öyle bir peygamber in ümmet i olduğum için yüce ALLAH A ne kadar şükür etsem azdir

2
0
yanıtYanıtla
Ali Aslan FransamobilWeb@haberler.com:

Türkiye de bu zihniyet olduğu sürece Turkiye gerici bahnaz yobaz kalır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title