Haberler

Çevreye Zarar Veren Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde kent merkezine konulan atık kumbaraları sayesinde, atık piller, bitkisel yağlar, ambalaj atıkları, camlar, motor yağları ve ömrünü tamamlamış lastiklerin yanı sıra atık elektrikli ve elektronik eşyalar da toplanarak, hem geri dönüşüme katkı sağlanıyor hem de atıkların çevreye zarar vermesine engel olunuyor.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kent merkezine konulan atık kumbaraları sayesinde, atık piller, bitkisel yağlar, ambalaj atıkları, camlar, motor yağları ve ömrünü tamamlamış lastiklerin yanı sıra atık elektrikli ve elektronik eşyalar da toplanarak, hem geri dönüşüme katkı sağlanıyor hem de atıkların çevreye zarar vermesine engel olunuyor.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği'ne istinaden ilçeyi sağlıklı ve çevreci bir anlayışa kavuşturmak adına şehrin belirli noktalarına yerleştirdiği kumbaralarla, atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplayarak geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Evlerde ve işyerlerinde kullanılan faks, telefon, CD çalar, monitör, bilgisayar, TV, floresan lambalar, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, fırın, buzdolabı, klima gibi aletlerin toplandığı proje ile daha temiz, daha sağlıklı ve daha yeşil bir Çorlu hedeflendiği belirtildi.

Vatandaşların, istedikleri takdirde hafif olan elektronik atıklarını Elektronik Atık Toplama Kutusu'na atabilecekleri gibi, diğer ağır elektronik atıkları için de 444 99 59 numaralı çağrı merkezini arayarak talepte bulunabileceği, ekiplerin bildirilen adreslere ulaşarak atık elektrikli ve elektronik eşyaları almasıyla kampanyaya destek verebileceği kaydedildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title