Haberler

Çevresel Değişikliklerin Sineklere Etkileri, Kayseri'de Ele Alınacak

Çevresel değişikliklerin sinek ve vektör (hastalık taşıyıcısı) popülasyonuna etkileri, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek uluslararası konferansta masaya yatırılacak.

Çevresel değişikliklerin sinek ve vektör (hastalık taşıyıcısı) popülasyonuna etkileri, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek uluslararası konferansta masaya yatırılacak.

Erciyes Üniversitesi Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERVEK) Müdürü Prof. Dr. Abdullah İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27-30 Nisan'da düzenlenecek "Çevresel Değişikliklerin Sinek Popülasyon Dinamikleri ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Üzerine Etkileri" başlıklı konferansa, ABD'den Prof. Dr. Peter Adler ve Dr. Elmer Gray ile Litvanya'dan Prof. Dr. Gediminas Valkuinas'ın konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

İnci, üç gün sürecek konferansta, Avanos Belediyesi veteriner hekimi Ahmet Demircioğlu'nun "Orta Kızılırmak Havzasında Simulium Mücadelesi", ERÜ Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Yıldırım'ın "Simulium Alt Soyundaki Türlerin Moleküler Karakterizasyonu ve Vektörlük Potansiyellerinin Moleküler Analizi", Su Ürünleri ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Yılmaz'ın da "Barajların Sucul Ekosistem Üzerindeki Etkileri" başlıklı sunum yapacaklarını kaydetti.

Konferans kapsamında Sultansazlığı ve Kızılırmak'ta arazi çalışması yapacaklarını da bildiren İnci, şöyle devam etti:

"Orta Kızılırmak havzasında uzun yıllardır bir disipline bağlı olarak sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu sinek popülasyonu kontrol altına alındı. Bu sinek milyonlarca yıldır bu coğrafyada vardı ama neden saldırgan hale geldiği bilinmiyordu. Artık bu sinek türünün moleküler genetiğini çözdük. Bu çalışma bir model. Bu çalışmada elde ettiğimiz bilgi birikimini, düzenlediğimizi bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonlarda bilim dünyasıyla paylaşıyoruz. Yurt dışından davet ettiğimiz alanında uzman bilim insanlarının çalışmaları da bize ışık tutuyor."

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Kızılırmak Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title