Haberler

Çevreciler : Orman Yangınında İhmal Var

Güncelleme:

Önceki gün yaşanan 50 bin dönümlük orman yangını, çevrecilerin tepkilerine neden oldu.

Yangın öncesi ve sonrası ciddi ihmallerin olduğunu belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, "Yangının başlamasından ve büyümesinde ciddi manada ihmal ve sorumsuzluk söz konusudur" dedi.

"ORMANLARIN KORUNMASINDA CİDDİ SORUNLAR VAR"

Kavuş, yangın ile ilgili çıkan haberlere istinaden yaptığı açıklamada "Gercüş İlçesi Kayapınar Beldesi sınırları içerisinde çıkan yangında kül olan ormanlık alan bir kez daha göstermiş ki ormanlık alanlarımızın korunması ile ilgili ciddi manada sorunlar bulunmaktadır. Yangın çıkar çıkmaz köylüler durumu ilgili kurumlara bildirmelerine rağmen zamanında müdahale edilmemesi üzerine yangın büyüyerek Savur, Midyat ve Bismil sınırları içerisindeki ormanlık alanlara da zarar vermiştir. Yangında binlerce ağaç yanmış ve doğal yaşam büyük zarar görmüştür" dedi.

"DEFALARCA UYARDIK"

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak daha öncede ormanlarda çıkan yangınlarla mücadele ve ormanlık alanların korunması ile ilgili defalarca uyarılarda bulunduklarını ancak herhangi bir tedbir alınmadığını belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş "Batman Orman şube şefliği ne yazık ki yangın söndürme ile ilgili yeteri donanıma sahip değildir. Ormanlık alanların korunması noktasında ise yeteri kadar eleman ve aracı olmasına rağmen gerekli çalışmaları yaptığına inanmıyoruz. Bu yönetim biçimi kıt orandaki ormanlık alanlarımız yok etmeden gerekli önlemler alınmalıdır. Kayapınar beldesinde çıkan yangın ile ilgili görevi ihmalden Orman şubesi ile ilgili etkin bir biçimde soruşturma başlatılması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kayapınar Gercüş Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title