Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki (1)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Onların hesap edemedikleri iki şey vardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Onların hesap edemedikleri iki şey vardı. Birisi Recep Tayyip Erdoğan'dı. Biliyorlardı, ama öldürmeyi düşünüyorlardı. İkincisi de bu milletin azmiydi, bu milletin iradesiydi, bunlara karşı olan tavrıydı. Ölümü hiçe sayan tavrıydı. Bu ikisini hesap edemediler." dedi.

Özhaseki, partisinin Kayseri il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, geleceklerine sahip çıktıkları, partilerinin kurucusu ve doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mesajıyla ölümü hiçe sayıp meydanları doldurdukları, göğüslerini silahlara karşı siper ettikleri ve kendilerine sahip çıktıkları için Kayserililere teşekkür etti.

Türk siyasi tarihi ve Türk demokrasi tarihi açısından 15 Temmuz'un önemli bir gün olduğunu belirten Özhaseki, "Geçmişe doğru bakarsanız zaten birçok tarih unutulmuyor. 1946'da çok partili sisteme geçilmiş, unutulmuyor. 1950'ler, 1960'lar, 1980'ler unutulmuyor. 28 Şubat zihnimizde iz bırakıyor, unutulmuyor. 15 Temmuz 2016 da bundan sonra gelecek nesillerimiz tarafından yüzlerce sene anılacak ve unutulmayacak." diye konuştu.

Özhaseki, şöyle devam etti:

"Eskiden yapılan ihtilallerde Genelkurmay Başkanlığından başlayarak aşağıya doğru emir komuta zincirinde bir ihtilal yapılır, bir hedef belirlenir ve ona giden yolda da hareket edilirdi. Buna biz Türk insanı olarak alışmıştık. 10-20 senede bir ya darbe ya da muhtıra görüyorduk. Sadece 28 Şubat'ta postmodern dediğimiz bir darbe türü çıktı, biraz daha değişikti, o zaman şaşırmıştık. Şimdi ise kendilerini saklayan, 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl boyunca kendilerini saklayan, devletin imkanlarından istifade edip, iyi niyetli insanların hayırlarından, zekatlarından ve himmet paralarından beslenerek, neticesinde o amaca ulaşmak için plan yapan insanların hiç umulmadık bir anda kalleşçe bu milleti arkasından vurma teşebbüsüyle karşı karşıyayız."

"Şeytan yapar mı merak ediyorum"

"Öbür darbeleri elbette ki lanetliyoruz, kınıyoruz. Hiçbir tarafına hoş bakacak halimiz yok, ama o darbelerin ve darbecilerin de şerefli bir tarafı vardı." diyen Özhaseki, şunları söyledi:

"Burada ise tam tersine yanınıza gelmişler, komutanlarımızın, ileri gelenlerimizin yanında bulunmuşlar, ellerini öpmüşler, desteklerini almışlar, senelerce yüzlerine gülüp onlara hizmet ediyor gözükmüşler, sonra bu millete dönüp 'biz bu devlete iyi kadrolar yetiştirmek istiyoruz, hayırsever evlatlar yetiştirmek istiyoruz, vatansever insanlar yetiştirmek istiyoruz, iyi nesillerle bu devleti daha iyi yerlere götüreceğiz' diyerek, bütün hayırseverlerin zekatlarını alıp, hayırlarını alıp onların destekleriyle kendilerini saklayıp bugüne kadar gelmişler ve o grubun bugün ayağa kalkıp iki yüzlü, adi ve karaktersiz tavrıyla karşı karşıyayız. Bunu düşman olarak tabir ettiğiniz hiçbir grup yapmaz. İçerde düşman olarak gördükleriniz de yapmaz, dışarıdakiler de yapmaz. Şeytan yapar mı onu da merak ediyorum. Bu şeytandan ötede bir planla yapılmış bir iş."

Bakan Özhaseki, insanlığın, vicdanın, merhametin kenarda kaldığı bir darbe teşebbüsüyle karşı karşı kalındığına dikkati çekti.

Bunu yapanların, komutanlarının, üstlerinin, amirlerinin canlarına kast ettiklerini belirten Özhaseki, "O insanların yanında 10 sene, 20 sene emek vermişler, ekmeklerini yemişler, sonra da yine bu iyilikleri yapan millete silah doğrultuyorlar. Sokaklarda ateş ettikleri insanların bir tekinde silah yoktu. Ben sadece bir resimde bir ablamızın, teyzemizin elinde meşe odunu gördüm. O odunla adeta savaşa gidiyordu. Onlara karşı silah sıkabilecek bir yapıya bürünmüşler. Canavarlaşmışlar adeta." diye konuştu.

Meclisin İstiklal Savaşı'nda bile bombalanmadığına işaret eden Özhaseki, "Bu insanlar gelip Cumhurbaşkanının oturduğu yeri, külliyeyi bombalayabiliyorlar. Etrafta toplanan masum insanları bombalayabiliyorlar. Tank ateşiyle, yakın mesafeden üst tarafı olduğu gibi yok edilen insanlar var. Nasıl bir vicdandır bu?" dedi.

"Bana göre bir iç harp başlatmak istediler"

Özhaseki, hastanede ziyaret ettikleri gazilerin anlattıklarının kendilerini derinden etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"(Dur evladım, sen benim oğlumdan küçüksün, bana mı ateş edeceksin?) dediğinde, asker titriyor ama arkasındaki komutan 'sık' diye bağırıyor. Böyle bir vahşilik var mı? Müslümanlıkta yok bir kere. Türklükte de yok. İnsanlık tarihinde böyle bir şey var mı merak ediyorum. Nasıl oluyor da bizim paralarımızla, kimseyi dışlamadan söylüyorum, zekat paralarıyla, çok şükür benim param nasip olmadı da hayırlarla, sadakalarla büyüyen bir adam tipi bu hale dönüşebiliyor? Ama onların hesap edemedikleri iki şey vardı. Birisi Recep Tayyip Erdoğan'dı. Biliyorlardı ama öldürmeyi düşünüyorlardı. İkincisi de bu milletin azmiydi, bu milletin iradesiydi, bunlara karşı olan tavrıydı. Ölümü hiçe sayan tavrıydı. Bu ikisini hesap edemediler."

Özhaseki, "Bana göre bir iç harp başlatmak istediler. İç harp başladığı zaman zaaf halinde bir ülke... Arkasından ülkenin Güneydoğusunda bir hesap var, bölücülük hesapları. Ülkenin doğusunda başka türlü hesaplar çıkacak ortaya. İçerde kaynayan, birbiriyle çatışan güçler, dışarıya karşı asla birlikte olamadığı için de bu ülkeyi savunamayacaklar. Bir Suriye çıkacak ortaya, parçalanmış bir Irak çıkacak ortaya." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Özhaseki 28 Şubat Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title