Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İmam Hatip gençliğinin devleti ile bir sorunu yok” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmam Hatip gençliğinin devleti ile bir sorunu yok" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Belsin Melikgazi Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından konuşan Bakan Özhaseki, "İmam hatip okullarının bizde ayrı bir yeri var. Okul yazdırmak istediğimizde öğretmenimizin tavrı ile karşılaştık. Ortaokulda okuyanda, Anadolu lisesinde okuyan da, fen lisesinde okuyan da bizim yavrumuz. Velilerimiz çocuklarını istedikleri okula göndermelidirler. İmam hatip lisesini yapmak için kaçak yapılar yapardık. 28 Şubat sürecinde imam hatipleri kapatmak için neler yapmadılar ki? Hepsi vatana sahipler. Devletine küfretmiyorlar. Devlete küfür edenlerin hepsi üniversite mezunudur. İmam hatip gençliği okuyor ve önüne bakıyor. Devleti ile bir problem yok. Dersinize çalışın ve başarılı olun ki üniversite güzel bölümler okuyup vatanınıza hizmet ediniz." ifadelerini kullandı.

Doğu'da büyük bir yangın olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, "Doğu'da büyük bir yangın var. Devlet kudretli elini onların yüzüne vurdu. Ayağa kalkacak halleri kalmadı. Hakimiyet kurmaya çalıştıkları 12 ilçe şimdi pırıl pırıl oldu. Orada evsiz kalanlar var. Şimdi onlara devletin şefkat kucağını açması lazım. Bakan arkadaşlarımızın hepsi oradalar. İftarlarını sürekli orada açıyorlar" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TEOG'da Türkiye birincisi olan 50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Adem Eren Uyanık'a hediye verdi. Düzenlenen tören, başarılı öğrencilere bisiklet dağıtılması ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özhaseki Melikgazi Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title