Haberler

Cevizdere Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Topraklarını yunan askerlerinin istilasından korumak için, Emet Cevizdere Mevkisi’nde Emetli gençlerden oluşan topluluğun Yunan Ordusu ile çatışması ve bozguna uğratılması ile sonuçlanan Cevizdere Zaferi’nin 93.Yıl dönümü, Günlüce köyünde bulunan Cevizdere Anıtı’nda törenlerle kutlandı.

Topraklarını yunan askerlerinin istilasından korumak için, Emet Cevizdere Mevkisi'nde Emetli gençlerden oluşan topluluğun Yunan Ordusu ile çatışması ve bozguna uğratılması ile sonuçlanan Cevizdere Zaferi'nin 93.Yıl dönümü, Günlüce köyünde bulunan Cevizdere Anıtı'nda törenlerle kutlandı.

Törenlere Emet Kaymakamı A. Gazi Kaya, Emet Belediye Başkan Vekili Hasan Altındal, Emet Garnizon Komutanı Yasin Bedir, İlçe Emniyet müdürü Fevzi Altun, Emet Bor İşletmesi Teknik Müdürü Mehmet Savaş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Emet Kaymakamı A. Gazi Kaya'nın cevizlere anıtına çelenk koyması, İstiklal marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törenlerde, Araştırmacı Eğitimci Süleyman Özsu, Cevizdere olaylarının nasıl geliştiğinin ve zaferin nasıl kazanıldığını anlatan bir konuşma yaptı.

Toprakların korunması için, Emet halkının günler süren mücadelesinin zafer ile sonuçlandığını söyleyen Özsu, "Bu zaferin kazanılmasında sonrasında, Emet halkı çok büyük ağır bir mezalime uğramış, köylerde evler yakılmış, halk şehit edilmiştir. Bu yaşanan olaylar sonucunda Emet ilçemiz Gazilik unvanını sonuna kadar hak etmiştir. İlçe olarak Gazilik unvanımızın verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Cevizdere mevkisinde yapılan törenlerin ardından, Emet Hisarlık Tepesi'nde bulunan Şehit Pilot Ahmet Refik Alp'in mezarı ziyaret edildi ve dualar okundu.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Savaş Gazi Kaya Günlüce Emet Yerel Haberler

title