Haberler

Çetkoder: "Sgk Borçlarına Uygulanan Tefeci Fazini Silin"

Güncelleme:

Esnafın, Sgk Borçlarına Olan Faizden Dolayı Zor Zamanlar Geçirdiğini Bildiren Çetkoder Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Faizlerin Affını İstedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, SGK tarafından uygulanan ve tefeci faizi gibi çalıştırılan fazin silinmesi gerektiğini bildirdi.

Göktaş yaptığı açıklamada, esnafın dükkan kapattığını vurgulayarak, "Bunları görmezden gelmek ayıptır" dedi. Esnafın SGK ya birikmiş borçlarından dolayı bunalıma girdiğine dikkat çeken Göktaş, tefeci faizi gibi çalıştırılan fazin silinmesi gerektiğini bildirdi.

-GÖKTAŞ: "DEVLET TEFECİ MİDİR?"-

Göktaş, daha önce yapılan taksitlendirme çalışmasının başarısız sonuçlar verdiğine işaret ederek uygulanan faiz miktarına dikkat çekti. "Devlet tefeci midir?" şeklinde konuşan Göktaş, yüzde 24,5'luk faize karşı bankaların bile yüzde 6-6.5 faiz verdiğini bildirerek esnafın kepenk indirmesinin tesadüf olmadığını vurguladı.

-2 MİLYON ESNAF MAĞDUR-

Borcu 1,2 veya 3 yıl birikmiş esnafın sağlık karnesini kullanamadığını bildiren Göktaş, "Bu esnafın, bu ödeme güçlüğü çekmiş, acze düşmüş bağ kur pirim borçlusunun dağdaki eşkıya kadar bir değeri yok mu?" dedi.

Göktaş, TESK Başkanı'nın açıklamasına atıfta bulunarak 100 esnaftan 70'inin SGK ya borçlu olduğunu bildirdi. Tüketici hak ve hukukunu korumak için il il gezerken bunları birinci elden gördüklerini bildiren Göktaş, "Defalarca yetkililere seslendik. Esnaf arkası arkasına iş terk ediyor" dedi.

2 milyon esnafın perişan halde olduğunu bildiren Göktaş, SGK borçlarının faizlerinin silinmesini ve anaparanın ise 48 aya bölünmesini istediklerini bildirdi.(ANKA)

(ATA/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title