Haberler

Çetinkaya, Ceza ve Tevkifevleri İzleme Kurulu Başkanı Oldu

Mersin Barosu avukatlarından Orhan Oğuz Çetinkaya, Ceza ve Tevkifevleri İzleme Kurulu Başkanı oldu.

Mersin Barosu avukatlarından Orhan Oğuz Çetinkaya, Ceza ve Tevkifevleri İzleme Kurulu Başkanı oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilen Mersin Ceza ve Tevkifevleri İzleme Kurulu üyelerinin yerine yeni atamalar yapıldı. 3 avukat, 1 doktor ve 1 eğitimciden oluşan kurul, 4 yıl süre ile görev yapacak. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonunca oluşturulan yeni kurul üyeleri, yaptıkları ilk toplantıda Avukat Orhan Oğuz Çetinkaya'yı kurul başkanlığına seçti.

Çetikanya, kurulun görevinin, Mersin Cezaevi ile Mersin Adalet Komisyonu'na bağlı olan Erdemli Cezaevi'nin her türlü denetimi ve fiziki şartlarının incelenmesinin yanı sıra tutuklu ve hükümlülerinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, bulundukları ortam, yiyecek, içecek ve sosyal faaliyetlerinin insan haklarına uygun bir şekilde iyileştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Bu konularla ilgili ortaya çıkacak tavsiye ve raporların ilgili makamlara ulaştırılması şeklinde görev ve sorumlulukları bulunduğunu da aktaran Çetinkaya, "Cezaevlerinde bulunan vatandaşlarımızın vicdani sorumluluğunun bilinci ile görevimizi titizlikle yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizi bu göreve layık gören Mersin Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve kurul üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Orhan Oğuz Çetinkaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title