Haberler

Çetin Doğan'ın Sağlık Durumu

"Yüksek tansiyon değerleri müvekkilimizin aynı zamanda bir kalp krizi riskini de tetikliyor.

"Yüksek tansiyon değerleri müvekkilimizin aynı zamanda bir kalp krizi riskini de tetikliyor. Kontrol altına alınamadığı takdirde bir felç, hatta ölümle sonuçlanabilir"

'Balyoz' davası kapsamında hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılan 1 . Ordu eski Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tedavisi Siyami Ersek Hastanesi’nde devam ediyor.

Doğan ile görüşen avukatı Hüseyin Ersöz hastane çıkışı basın açıklaması yaptı

"HALA BİR DÜZELME YOK"

Ersöz, “Çetin paşanın sağlık durumunda hala bir düzelme yok. Göğüs ağrıları hala devam ediyor. Yapılan tahliller neticesinde kalp krizi riskinin olduğundan bahsediliyor. Almış olduğu bazı ilaçlar var. Bu ilaçlar bazı tahlillerin yapılmasına engel oluşturduğundan dolayı şu aşamada yapılamayan bazı tahliller oldu. Onları da ilaçlar kesildikten sonra tekrar yapacaklar ve kesin bir karara varacaklar. Müvekkilimiz 2003 senesinde bir bypass operasyonu geçirdi. Bu, kritik ve tehlikeli bir operasyondu. Sonraki süreçte, tutuklu kaldığı sürede ilaçlı bir stend takıldı. Damarlarından bir tanesinin tıkalı olduğundan dolayı. Müvekkilimizin yüksek tansiyon hastası olduğunu da göz önüne alırsak bütün bu süreç çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Kontrol altına anlamayan yüksek tansiyon değerleri müvekkilimizin aynı zamanda bir kalp krizi riskini de tetikliyor. Kontrol altına alınamadığı takdirde bir felç, hatta ölümle sonuçlanabilir" dedi.

"PERŞEMBE GÜNÜ MESAİ BİTİMİNDE SONA ERİYOR"

Avukat Hüseyin Ersöz, müvekkilinin tutuklama kararı ile ilgili olarak ise, “ Asıl süreç reddi hakim kararı sürecinden sonra başlayacaktır. 11. Ağır Ceza Mahkemesi reddi hakim konusunda müspet bir karar verirse yani, 10. Ağır Ceza Mahkemesi dilekçelerimizi doğrudan 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderecek ve onlarda en kısa zaman zarfında bunları karara bağlayacaklar. Eğer reddi hakim taleplerimiz red olunursa böyle bir durumda 10. Ağır Ceza Mahkemesi bizim dilekçeyi verdiğimiz Pazartesi gününden itibaren 3 günlük bir süresi var. O da perşembe günü mesai bitiminde sona eriyor. O zamana kadar ya bir karar verecek, yani ben hukuka aykırı bir karar verdim bu sebepten dolayı kararımdan dönüyorum diyecek, ya da bu kararım hukuka uygundur fakat itiraz mercii olan 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderiyorum diyerek 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderecek. Ondan sonraki süreç artık 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. 11. Ağır Ceza Mahkemesi taleplerimizi inceleyecek ve yakalamanın kaldırılması hususunda bir karar verecek" diye konuştu.

"İTİRAZLAR HUKUKEN İNFAZI DURDURMUYOR"

Müvekkili ile yaklaşık 1 saat görüştüğünü söyleyen avukat Ersöz, "Çetin beyin hala tetkikleri devam ediyor. Tansiyon değerleri de tam anlamıyla kontrol altına alınabilmiş değil. Öncelikli olarak bu tansiyon değrelerini kontrol altına almaya çalışıyorlar. Bu ne kadar süre içerisinde alınır, ilaç tedavisi bu hoktada ne kadar iye yarar bunların hiç birini bilemiyorum. Ama müvekkilimizin şu aşamada bu ciddi sağlık sorunları nedeni ile bir anjiyo olma durumu dahi var. Öyle zannediyorum ki yarın sabah saatlerinde bazı kan tahlilleri yapılacak. ve yarın müvekkilimizin anjiyo olup olmayacağı konusunda da doktorları bir karar verecek sanıyorum. Teşhis ve tedavi süresinin de uzun olacağını sanıyorum" dedi.

Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title