Haberler

Çeşme'deki Kuvvetli Yağış

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 24 saatte 168,3 kilogram yağış düşen Çeşme ilçesinde meydana gelen su baskınlarına İZSU ve itfaiye ekiplerince aralıksız müdahale edildiğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 24 saatte 168,3 kilogram yağış düşen Çeşme ilçesinde meydana gelen su baskınlarına İZSU ve itfaiye ekiplerince aralıksız müdahale edildiğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte metrekareye 168,3 kilogram yağış düşen Çeşme'de, ilçe tarihinin yağış rekorunun kaydedildiği belirtildi.

İlçede dün öğle saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız süren kuvvetli yağışla Ilıca Deresi'nin taştığı ve bunun sonucunda Ilıca ve Alaçatı bölgelerinde su baskınları meydana geldiğinin ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İZSU Genel Müdürlüğü'ne ait 7 adet kombine kanal temizleme aracı, 3 adet vidanjör, saniyede 125 litre su çekebilen 6 adet pompa ve 50 personel ile baskın yaşanan bölgelere müdahale ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi de aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İtfaiye teşkilatı 4'ü 'hydrosub' olarak nitelendirilen yüksek kapasiteye sahip, toplam 30 adet pompa ve 130 personeli ile çalışmalara katılıyor."

Açıklamada, su baskını olaylarının yaşanmaya başlamasından itibaren 54 ihbar alındığı ve sokaklarda biriken suların tahliye edilmesinin ardından ihbarların tamamına müdahale edebilmek için ekiplerin çalıştığı bildirildi.

"Çeşme tarihinde görülmemiş afet"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçe tarihinin en yüksek miktarda yağışın kaydedildiğine işaret ederek, "İlçe tarihinde görülmemiş bir afet yaşandı. Büyükşehir belediyesinin ekipleriyle birlikte geceden beri alandayız. Belediyelerimizin tüm imkanlarını seferber ettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Alaçatı Ilıca Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title