Haberler

Çeşme'de Tarihi Mekanda Özel Sergi

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Aya Haralambos Kilisesi, 2016 yılının ilk sergisiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Aya Haralambos Kilisesi, 2016 yılının ilk sergisiyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çeşme ilçesinde, uzun yıllar önce belediye tarafından restore edilen Aya Haralambos Kilisesi'nde, 2016 yılının ilk sergisi törenle açıldı. Farklı sanat dallarında eserler ortaya koyan yüksek lisans öğrencisi 13 genç sanatçının açtığı Somnium adlı sergiye, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Sanatçıların eserlerinde ise kişisel ve toplumsal tarih, mültecilik, aidiyet ile kimlik gibi konular işlendi. Serginin açılış töreninde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sanatın kalbi bu yıl da Aya Haralambos'ta atacak" dedi. Tarihi mekandaki özel serginin küratörlüğünü üstlenen 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Murat Özdemir de, şöyle konuştu:

"9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim gören sanatçı arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bir mekan arayışı içine girdik. Özel bir mekanda yapıtlarımızı sunmak istedik. Çeşme'li arkadaşımız Mukbile Görgün'den Aya Haralambos Kilisesi'nde sergimizi açma önerisi geldi. Gelip mekanı gördük. Çok beğendik. Dinsel ve tarihi bir mekan olması nedeniyle, içeriye girdiğiniz anda sizi saran olağanüstü bir atmosferi var. Mimarisi de çok özel. Kilise'nin tarihini ve mimarisini keşfettik. Sergimizi bu mekanda açabilmek için Çeşme Belediyesi'ne gittik. Belediye, bizi çok güzel karşıladı. Kabul ettiler."

Serginin 17 Ocak 2016 tarihine kadar ziyarete açık olacağı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Eylül İzmir Çeşme Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title