Haberler

Çermikliler Bu Hizmete Çok Mutlu Oldu

Güncelleme:

Çermik İlçesi ile Diyarbakır arasındaki yolda nihayet genişletme çalışmaları başlıyor.

Çermik İlçesi ile Diyarbakır arasındaki yolda nihayet genişletme çalışmaları başlıyor. Yolun yapılması ile şehrin girişi güzel görünüme kavuşacak, öğrenciler okullarına, vatandaşlar evlerine ve bahçelerine rahat gidip gelebilecek.


Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Remzi Demir, yaptığı açıklamada yıllardır trafik akışında sıkıntıya neden olan İlçenin Çok Programlı Lisesi ile ilçe merkezi arasındaki yol üzerinde çalışmalara önümüzdeki ay başlanacağını bildirdi. Kaymakam Demir, yol düzenlenmesi için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yol ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Önümüzdeki ayın başında yol genişletme çalışmaları başlayacak bilgisi bize ulaştırıldı" dedi.


Siverek Kavşağından Çok Programlı Liseye kadar olan yolda da kaldırım çalışmalarının da yapılacağını, bunun sonucunda öğrencilerin, bölgede bulunan konutlarda kalan vatandaşlar ile bahçe sahiplerinin ilçe merkezine daha güvenli bir şekilde ulaşacaklarını belirten Kaymakam Remzi Demir, "Yine vatandaşların güvenliği açısından zaman zaman yapılan asayiş ve trafik uygulamalarında, uygulama yapılan yerde karayolu ve personel güvenliği açısından tehlike arz ettiğinden dolayı kontrol noktaları oluşturulacak" dedi. Kaymakam, ilçe trafik komisyonu tarafından alınan kararların, Diyarbakır Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından kabul edilmesinin ardından ilk olarak Siverek-Ergani Kavşağından Diyarbakır Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi yol ayrımına kadar olan bölümde, çevrede okul ve nüfus yoğunluğunun olması nedeniyle bölünmüş yol olarak yeniden düzenlendiğini hatırlattı. Kaymakam Demir, ancak bölünmüş ana caddede yapılan çalışmalarda vatandaşların kendilerine göre yapılanı yıkarak yol açtığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Vatandaş teşekkür etti

Bu arada Kaymakam Remzi Demir'e teşekkür eden vatandaşlar, yıllardan beri Diyarbakır yolunun genişletilmesi talebinde bulunduklarını, kısmen de olsa Kaymakam Demir'in bunu gerçekleştirmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Vatandaşlar, "Özellikle çocuklarımız için büyük tehlikeye neden olan kaldırımın olmaması sorununun çözüme kavuşacak olması bizleri oldukça mutlu etti. Yine ana caddenin bölünmüş yola dönüştürülmesi ile karşıdan karşıya daha güvenli geçecekler. Bu önemli sorunu çözüme kavuşturma yönünde yaptığı yoğun çalışma nedeniyle Kaymakam Remzi Demir ile Vali Yardımcısı eski Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuşturlar.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title