Haberler

Çermik'te Dar Gelirliler Nefes Alacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ramazan ayı dolayısıyla yardıma muhtaç 460 aileye yardım yapılacak.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım yapılacak. Yardım, 460 aileye nefes aldıracak.

Diyarbakır Çermik Kaymakamlığı, yardımlaşma ve güzellik ayı olan Ramazan ayı içinde sosyal devlet anlayışıyla fakir ailelere de yardım yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilçede ihtiyaç sahibi olarak belirlenen 460 aileye 130 ile 400 lira arasında nakdi yardım yapılacak.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, yardımların fakirlik derecesine göre belirlendiğini belirterek şöyle konuştu;

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından yapılan incelemelerde, vakfa kayıtlı olan ve fakirlik durumuna göre derecelendirilmiş 460 aileye para yardımı yapılacak. Yardımlar vatandaşların fakirlik derecesine ve hanedeki nüfus sayısına göre belirlendi. Buna göre hanede yaşayan tek kişiye 130 lira yardım yapılırken, en fazla da 10 kişilik bir aileye 400 lira yardım yapılacaktır. Birlik, beraberlik, paylaşma ve güzellik ayı olan Ramazan ayında çevremizde yardıma muhtaç aileleri, komşumuzu, dostumuzu daha fazla gözetmemiz gerekir. Bu hem devlet katında hem de kişisel olarak yapmamız gereken asli görevlerimizden biridir. Biz de bu anlayışla hareket ederek ailelerimize belirlediğimiz yardımları yapmaya başlayacağız. Bu münasebetle tüm hemşerilerimizin Ramazan ayının paylaşımcı, güzelliklerle dolu geçmesini dilerim."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title