Haberler

Çermik Devlet Hastanesi'nde Doğumhane Yenilendi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Devlet Hastanesi'ndeki doğumhane yenilenerek modern bir hal alırken, yoğun bakım ünitesi kurulması için de çalışmalar başladı.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki 50 yataklı devlet hastanesinde modernleşme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Yepyeni bir yönetim kadrosu ile yola devam eden ve bununla birlikte atılımları da hızlandıran devlet hastanesinde çalışmalar büyük bir titizlik ve özveriyle devam ediyor.

İlk çalışma artık vatandaşa hitap etmeyen doğumhanede gerçekleştirildi. Tamamen yenilenen doğumhanenin yerleri steril kaplama, tamir-tadilatı yapılarak mefruşatları değiştirildi. Hastane yetkilileri yapılan çalışmalar ile doğumhanede daha çok hastaya hizmet edilebileceği gibi daha modern bir ortam sağlandığını ve hastalara cevap verebilecek bir konuma getirildiğini söylediler.


Yetişkin yoğun bakım ünitesi


Eski Başhekim Dr. Ahmet Tokmak döneminde hizmete açılan yoğun bakım ünitesi de yepyeni bir görünüme kavuşuyor.


Daha önce iki hastanın bakılabildiği yoğun bakım ünitesi geliştirilerek 4 kişinin bakımının yapılabileceği yetişkin yoğun bakım ünitesine dönüştürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın tescili ile daha fazla hastanın müşahede altında tedavisini yapabileceklerini bildiren hastane yetkilileri, mevcut yoğun bakım ünitesi ile birlikte yan odayı alarak yoğun bakım ünitesinin hizmet alanını genişlettiklerini söylediler.


Yetkililer, bu konuda çalışmalara süratle başlandığını, tadilat çalışmaların kısa sürede tamamlanarak önümüzdeki ay yetişkin yoğun bakım ünitesini hizmete açacaklarını da kaydederek, yoğun bakım ünitesindeki yatakların silikonlu, 4 parçadan oluşan ve kumandayla kontrol edilebilinen son teknoloji yataklardan oluştuğunu, araç gereçlerinin de hazır olduğunu bildirdiler.


Hastanenin en büyük eksikliğinden biri olan Yoğun Bakım Ünitesi'nin hizmete girmesi ile hastaneye getirilen acil tüm hastaların müşahede altında tedavilerinin süratle yapılacağını kaydeden yetkililer, "Daha önce bu tür hastaları, çevre hastanelere göndermek durumunda kalıyorduk. Artık bunu kendi hastanemizde yapacağız. Amacımız, hastanede vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermektir. Bunun çabası içerisindeyiz" diye konuştu.


Hastanede yetişkin yoğun bakım ünitesinin kurulması vatandaşlar arasında da memnunluk yarattı. Vatandaşlar, söz konusu ünitenin hizmete girmesi ile acil hastaların Yoğun bakım Ünitesinde tedavisinin mümkün olabileceğini, bunun da sevindirici olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Acil lavaboları da yenilendi

Öte yandan hastanede günde 300-400 hastanın çeşitli tahlillerinin yapıldığı acil servis lavaboları da yenilendi. Mevcut durumuyla ihtiyacı karşılamayan lavabolar ve klozetler yenilendi, fayansları değiştirilerek, ihtiyaca cevap verecek hale getirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title