Haberler

Çerkezköy ve Kapaklı'da Bin 129 Kurban Derisi Toplandı

Türk Hava Kurumu Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı’nda Çerkezköy ve Kapaklı’dan toplam bin 129 kurban derisi topladıklarını açıkladı.

Türk Hava Kurumu Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı'nda Çerkezköy ve Kapaklı'dan toplam bin 129 kurban derisi topladıklarını açıkladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, yaptığı basın açıklamasında Kurban Bayramı'nda Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden büyük ve küçük baş olmak üzere toplam bin 129 kurban derisi topladıklarını kaydetti. Zümbül, deri toplama çalışmalarında kendilerine belediye araçlarını tahsis ederek yardımcı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya da teşekkür etti.

Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, bu yıl da kurban bayramında vatandaşların Türk Hava Kurumunu tercih ettiklerini belirterek, "Kurban bayramında kurban derisi toplama çalışmalarımızda bu yıl da hedeflerimizi tutturduk. Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizdeki kurban kesen vatandaşlarımız kurban derileri için THK tercih etmeleri bizleri sevindirdi. Bu yıl her iki ilçede büyükbaş ve küçükbaş olarak toplam bin 129 adet derisi topladık. Vatandaşlarımızın yaptığı kurban derisi bağışları kurumumuz tarafından en iyi şekilde değerlendirilerek amacına ulaştırılmaktadır" dedi.

Başkan Mustafa Zümbül, Çerkezköy ilçe Merkezinden 338 adet koyun derisi, 22 adet keçi derisi ve 83 adet de sığır derisi bağışı yapıldığını ifade ederek, "Yeni mahalle olan Kızılpınar'dan 107 adet koyun derisi, 4 adet keçi derisi ve 6 adette sığır derisi bağışı yapıldı. Veliköy mahallemizden koyun derisi ve sığır derisi bağışı olmazken 8 adet keçi derisi bağışı gerçekleşti. Her nedense her yıl Veliköy'den kurumumuza kurban derisi bağışı çok az olması bizleri üzüyor" diye konuştu.

Kapaklı ilçe merkezinden de 280 adet koyun derisi, 16 adet keçi derisi ve 51 adet sığır derisi bağışı yapıldığını açıklayan Zümbül, "Kapaklı'nın mahallelerinden Pınarça'dan 10 adet koyun derisi 2 adet sığır derisi bağışı yapıldı. Yanıkağıl Mahallesi'nden 66 adet koyun derisi ve 6 adette sığır derisi bağışı gerçekleşti. Uzunhacı Mahallesi'nden 36 koyun derisi ile 8 adet sığır derisi bağışlandı. Karlıköy Mahallesi'nden yalnız 44 adet koyun derisi bağışı gerçekleşti. Bahçeağıl mahallesinden de 23 adet koyun dersi 1 adet keçi derisi ve 17 adet sığır derisi bağışı yapıldı. Toplamda 6 ton 120 kilogram deri teslim aldık. Bir süre önce kurumumuz tarafından kurban derilerinin satış ihalesi yapılmış olup buna göre koyun derilerinin her biri 9.20 TL'den, keçi derileri de 6.60 TL.'den ve sığır derileri ise kilogram bazında kilogramı 3.45 TL'den satış ihalesi yapılmıştı. Bu birim fiyatlarıyla resmi satışı gerçekleşerek toplamda 29 bin 967 TL net gelir elde ettik" ifadelerini kaydetti.

Bayram süresince deri toplama çalışmalarını özverili şekilde yaptıklarını belirten Zümbül, çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını tam olarak almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title