Haberler

Cemil Çiçek: Cemaat Faaliyetlerine Gittik, Gideriz!

Güncelleme:

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Fethullah Gülen'le görüşüp görüşmediğiyle ilgili, "Tabii. Birebir olarak değil ama zaman zaman faaliyetlerine gittik. Gidiyoruz." dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'le görüşüp görüşmediğine ilişkin olarak, "Tabii. Birebir olarak değil ama zaman zaman faaliyetlerine gittik. Gidiyoruz. Biz siyasetçiyiz, gideriz." dedi. "Ama benim kendime göre bir ilkem var; aklımı ve vicdanımı kimseye ipotek vermem" diyen Çiçek, 23 Nisan'daki geleneksel Meclis resepsiyonu için 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya davetiye gönderilmesi krizine ilişkin olarak ise, "Sorumsuz bir arkadaşın hatası olmuş. Onu da bir temenni kabul edin. Ben herkesin özgürlüğüne kavuşmasından yanayım" diye konuştu.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"BU KONUDA EN MASUM BENİM"

* AK Parti'nin Cemaat'in faaliyetlerine göz yummasının sebebi dindarlık ve muhafazakârlık ortak paydası mıydı? AK Parti'nin kadrolara insan seçerken dikkate aldığı tek kriter dindarlıktı eleştirisini kabul eder misiniz?

"Tabiatıyla her eleştirinin kabul edilebilecek yanları vardır. Ama bu eleştiriyi yapanlar ne kadar masum, onu da görmek lazım. Sadece tek taraflı bakılırsa bu manşet olur, hükümeti suçlama aracı olarak kullanılır. Ben böyle bir suçlamaya alet olmam. Hangi iş adamlarının Amerika'ya gittiğini, hangi basın mensuplarının gittiğini herkes biliyor. İşi birilerine yıkarak bu problemi çözemeyiz. Eğer bu konuda masum birini arıyorsanız, en masum insan benim."

"AMERİKA'YA GİTMEDİM AMA, GÖRÜŞTÜM"

* Siz hiç gitmediniz mi Pensilvanya'ya?

"Ben Amerika'ya gitmedim ama görüştüm. Ben siyasetçiyim herkesle görüşürüm."

"FAALİYETLERİNE GİTTİK, GİDİYORUZ"

* Fethullah Gülen'in kendisiyle görüştünüz...

"Tabii. Birebir olarak değil ama zaman zaman faaliyetlerine gittik. Gidiyoruz. Biz siyasetçiyiz, gideriz. Ama benim kendime göre bir ilkem var; aklımı ve vicdanımı kimseye ipotek vermem. Herkesle görüşürüm ama doğruya doğru, eğriye eğri demeye çalışırım. Bunda bazen isabet ederim, bazen yanlış da yapabilirim. Bugün şimdi hükümete karşılar diye orayla irtibat kurmuyor mu? Birileri dün tu kaka dediklerine bugün arka çıkmıyor mu? Kendi üzerlerine düşeni bir kenara bırakıp sadece tek kareye yoğunlaşırlarsa gerçeği yine göz ardı etmiş oluruz. Bu oportünizmden, kuralsızlıktan Türkiye'nin kurtulması lazım."

"KARACA'YA DAVETİYE SORUMSUZ MEMURUN İŞİ AMA, TEMENNİ KABUL EDİN"

* 23 Nisan'daki geleneksel Meclis resepsiyonu için tutuklu yargılanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya davetiye gittiği doğru mu?

"Doğru. Biz zannediyorum 2000 civarında kişiye davetiye göndeririz. Bir liste var, bunun her yıl güncellenmesi gerekiyor. Ama ne yapalım ki sorumsuz bir arkadaş bunu ikinci defa yaptı. Bu sefer şahıs tutuklu olunca gündeme geldi. Geçen sefer de yeni Türk-İş Başkanı'na gitmemiş.

Tutuklu bir insana davetiye gönderen insan ne kadar hayattan ve gündemden kopuk, görevini yapsa da yapmasa da ayın 15'inde maaşını alan bir sorumsuz kişiyse böyle bir hatayı yapmış. Onu da bir temenni kabul edin. Ben herkesin özgürlüğüne kavuşmasından yanayım. Adamları uzun süre içerde tutup, sonunda beraat kararı verip 'Kusura bakma' demek yerine mahkemelerin başta mevzuata dikkat etmesi gerekir. Bu ülkeye şu an yapılabilecek en büyük hizmet, yargının hukuku uygulamasıdır." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cemil Çiçek 23 Nisan Cemaat Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (50)

BİTLİSLİ Ö G G:

TAYYİP NE DİYO BU YAW GİTTİK GİDECEĞİZ DİYO. . . HEMEN Bİ YASA ÇIKARTTIR KÜÇÜK BAŞBAKANA BUNU ASSIN. . . :)))

28
0
yanıtYanıtla
İskender büyükMobil-IOS:

Mhp

25
1
yanıtYanıtla
tek care:

MHP

21
5
yanıtYanıtla
Mehmet:

RECEP DUYMASIN.

19
0
yanıtYanıtla
çetin kaya:

siz oy için kilisede mum yakmayada gittiniz fark etmez sizin için oy uğruna ermeniyiz de dersiniz

19
0
yanıtYanıtla
DememobilWeb@haberler.com:

Oy alacak paralelci avina cikacaklar yakinda bilmiyorlarki av sezonu kapandi hahaha

15
1
yanıtYanıtla
Türk:

Sonra da CHP-MHP-Cemaat-HDP işbirliği edebiyatı yapar durular. . .

15
1
yanıtYanıtla
LENGELİ_FÖTÜRMobil-ANDROID:

yaw allah aşkına insaf biraz bu iktidar başka ne yapsın Size. önceden 1Kilo domates bile alamıyor du insanlar. şimdi kalkınmış bir ülke var sağol başkanım saol başbakanım

1
14
yanıtYanıtla
...:

sizi gidi gundiler danışıklı dövüş ile önünüze çıkan tüm engellere at paralel çamurunu çık kenara inansın mallar gelsin oylar. . . hakkınızda var bu kadar mal varken ülkede. . .

14
0
yanıtYanıtla
kemal:

yav bu ne iş arkadaş kafam karıştı

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title