Haberler

Cemevlerine Haciz Geliyor!

Güncelleme:

Devletin Alevilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle iki ay önce faturaları ödememe kararı alan cemevlerine haciz gelmeye başladı.

İbadethane olarak kabul edilmediği için elektrik, su ve yakıt faturalarından muaf tutulmayan cemevlerine, faturalarını ödemedikleri için haciz gelmeye başladı. Taraf gazetesinin haberine göre; cemevleri, devletin Alevilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle iki ay önce federasyon düzeyinde faturaları ödememe kararı almıştı. İstanbul 'daki Garip Dede Dergahı'nın Başkanı Celal Fırat, bundan sonra seri şekilde hacizlerin geleceğini belirterek "Biz de tepkimizi en sert şekilde göstereceğiz. Gerekirse vergi ödemeyecek, iş yerlerimizde kepenk kapatma eylemi yapacağız" dedi.

DİN DERSİ İÇİN 8 ŞUBAT'TA EYLEM, 9 ŞUBAT'TA OKUL BOYKUTU VAR

Fırat, şunları söyledi: "Artık seri şekilde hacizler gelecek. Cenazeler Garip Dede dergahına geliyor. Vatandaş, cenazesini kaldıracak elektrik, su olmazsa ne yapacak. Biz vatandaşlık vazifemizi yerine getiriyorsak hükümet devlet de vatandaşın haklarını vermek zorunda. Ancak hacizler geldiği sürece biz de tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Atacağımız başka adımlarla hissettireceğiz. Bunun arkası gelecek. Eğer vergi mükellefiysek, o zaman vergi ödemeyeceğiz. İş yerlerimizde kepenk kapatma eylemi yapacağız. Hükümet bizi zorlarsa her adımı atarız. Ayrıca zorunlu din derslerini protesto amacıyla 8 Şubat'ta Kadıköy'de miting yapacağız. 9 Şubat'ta ise okul boykotu var. Türkiye genelinde Alevi yurttaşlarımız bir günlüğüne çocuklarını okula göndermeyecek."

DEMİRTAŞ, ÖDENMEYEN FATURALARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Öte yandan yerel yönetimler konferansında alınan karar gereği HDP'li belediyeler, sınırları içinde bulunan cemevlerinin elektrik ve su faturalarını ödeyecek. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Federasyonu temsilcileriyle İstanbul Garip Dede dergahındaki buluşma sonrası yaptığı açıklamada cemevlerinin devlet tarafından ödenmeyen faturalarına dikkat çekmişti. Demirtaş, Diyanet'in camilerin faturalarını ödemelerine rağmen cemevleri ibadethane statüsüne girmediği için hacizlerin giderek arttığını söylemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş İstanbul Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

kukenMobil-ANDROID:

bu ulke sizin babanizin ciftligi mi lan kimi nerden kovuyorsunuz.yobazlara ragmen aleviler varolmustur ve olmaya devam edecektir.bu ulkeyi karanliga gommenize de izin vermeyecekler...

10
32
yanıtYanıtla
sinoplu:

niye azınlık grupları hiç önemsiz görülüyor akpnin birşeyler yapması lazım

3
31
yanıtYanıtla
sizi mumcular:

çok acıyorum şu kızılbaşlara keşke ülkeyi terkedip suriye ye falan defolsalar

16
17
yanıtYanıtla
Bunlar danisikli dövustuguMobil-IOS:

Hangi dünyada vergiler verilmiyor sizin özelliguniz ne LAN alevidi de kürt ü nankör ler sizin kadar bu ülkeye zArar veren var mi

7
11
yanıtYanıtla
son insan:

keske bizim ak yobazlar aleviler gibi cagdas ve vatansever olsalar.

9
7
yanıtYanıtla
mum yakarsiniz sonra ufleyip rahat takilirsiniz Mobil-ANDROID:

kimsiniz .. aciliminiz neee

6
9
yanıtYanıtla
gayserili:

Ben de bu Alevileri durust namuslu insanlar saniyordum.

8
7
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

Lan sizin ibadetınız saz çalmak gıdın evınizde çalın siz kim inanc kim

7
7
yanıtYanıtla
gazeteci Mobil-ANDROID:

Alevilik deyince aklınıza kalıplaşmış oynama gülme saz çalma kendinizce dışlama unsurları bulmuşsunuz. Lakin alevilik Allah bir muhammet bir ali bir nidalarının yükseldiği o cem evlerinde yürekler birleşerek herkesin birbirini kardeşçe kucakladığı o dışlanmış cem evlerinde gerçekleşir .Bir şeylere yorum yapmadan önce özveri ve empati lütfen.

10
4
yanıtYanıtla
ANTİKOMİNİST:

bu yapay mezhepi aramıza sokan rus çarına lanet olsun. Osmanlı onları tarihten silecekti aslında ama ucuz kurtuldu deli petro. Bunlarla Kafkasyada yaşayan Türkmen kardeşlerimizi değiştirelim en iyisi orda kursunlar cemevini. hem ruslar bakalım destekler mi. ordaki müslüman Türk kardeşlerimize yazık. gelsinler burası asıl onların vatanı.

1
12
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title