Haberler

Cem Özdemir Hükümeti Eleştirdi

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, bir basın toplantısı düzenleyerek hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, bir basın toplantısı düzenleyerek hükümetin icraatlarını eleştirdi.

BAŞBAKAN MERKEL HİÇBİR SORUNU ÇÖZEMEDİ

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Özdemir, tatile çıkmak üzere olan Başbakan Merkel'e önce iyi tatiller diledi ardından eleştirilerini sıraladı.

Merkel'in hiçbir problemi çözemeden tatile çıktığını söyleyen Özdemir, “Şansölye Merkel'e iyi tatiller diliyorum ama problemleri de tatile birlikte götürüyor. Şimdiye kadar hiçbir problemi çözemedi. İşsizlik sorunu çözülmedi, sağlık sorunu çözülmedi, Avrupa Birliği sorunları çözülmedi hala yerinde duruyor. Şansölye ne kadar yorgun olsa da bence bu tatili hak etmiyor” dedi.

Koalisyon hükümetinin en büyük eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya'da çoğunluğu kaybettiğini belirten Cem Özdemir, “Hristiyan Demokrat Partilerden ve Liberal Partiden oluşan Federal hükümet şu anda ikinci mecliste Bundesrat'ta çoğunluğu elinde bulundurmuyor artık. Nükleer santrallerin yaşam süresini uzatmak, sosyal devlette kısıntı yapmak gibi politikaların ikinci meclisten de geçme zorunluluğu var. Dolayısıyla biz orada muhalefet görevimizi yerine getirip bunları kesinlikle engellemeye çalışacağız” ifadesini kullandı.

AB'DE FRANSA İLE ALMANYA ARASINDA BÜYÜK SORUNLAR YAŞANMAKTA

AB'nin ilerlemesi için şimdiye kadar her zaman Almanya ile Fransa'nın birlikte hareket ettiğini kaydeden Yeşiller Eşbaşkanı, artık bunun da çalışmadığını, Fransa ile Almanya arasında büyük sorunlar yaşandığını belirtti.

Özdemir, Hristiyan Demokratların önceki lideri Kohl'le şimdiki liderleri Merkel'in arasında çok önemli bir farkın olduğunu da söyledi ve ekledi: Kohl Avrupa Birliğin'de aranan bir siyasetçiydi, oysa Merkel için AB fazla bir önem taşımıyor. Dolayısıyla da AB için aynı enerjiyi göstermiyor. Bunu en son Avrupa için büyük bir felaket olan Euro krizinde gördük. Avrupa Birliği gibi önemli bir siyasi birlik Almanya'nın ağırlığı olmadan ilerleyemez.

Angela Merkel'in şu an için en önemli vizyonunun başbakan olarak kalmak gibi göründüğünü belirten genç politikacı, Merkelin tıkandığını ve yeni birşeyler üretemediğini söyledi.

Hükümetin anaokulları için getirmek istediği yenilikleri de eleştiren Özdemir, “2013 yılından itibaren 3 yaşından küçük çocukların anaokullarına gönderilmesi garantisini veriyorlar. Bu çok hoş, buna herkes imza atar ama dikkatli baktığımızda içi boş görünüyor. Çünkü bütçede şimdiye kadar bu konu için bir ön hazırlık yok. Ayrıca kaynak sorunundan başka bir de anaokulu öğretmeni sorunu var. Bu sözün yerine getirilebilmesi için onbinlerce yeni anaokulu öğretmenine ihtiyaç var. Ama şu an için bu öğretmenlerin eğitilip hazırlandığını da görmüyoruz. Dolayısıyla bunlar sadece içi boz seçim vaatleri” ifadesini kullandı.

REFERANDUM MESELESİNDE AKP HÜKÜMETİ HATA YAPTI

Basın toplantısından sonra DHA'ya özel açıklama yapan Özdemir, eylül ayında Türkiye'de yapılacak Anayasa referandumunu da değerlendirdi.

Anayasa reformunun toplumun tümünü ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizen Cem Özdemir, Türkiye'de bu konuda öncelikle geniş bir konsensüse ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Hükümetin, muhalefetin ve sivil toplum örgütlerinin içinde bulunduğu geniş çaplı bir tartışma ortamından sonra, birlikte yeni bir anayasa reformunun savunulmasının çok daha iyi olacağını söyleyen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı, “Türkiye'nin demokratikleşmesi, yargının yeri, asker sivil ilişkisi, Türkiye'deki dini ve etnik azınlıklar, insan hakları, Avrupa Birliği gibi konular bir bütün olarak ele alınmalıydı” şeklinde konuştu.

12 Eylül anayasasıyla bir yere varmanın çok zor olduğunu kaydeden Özdemir, öbür yandan da Türkiye'de hükümetin bu konuyu tek başına taşımasının zor olduğunun görüldüğünü bildirdi. Genç politikacı, hükümetin konuyu tekrar ele alıp işin içine muhalefeti de katarak yeni bir konsensüs oluşturmasının en iyi model olacağını da sözlerine ekledi.

Mahmut TOSUN - BERLİN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title