Haberler

Çelik: "Türkiye ortada açan bir gül gibi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik sistemindeki anlaşmalı evlilik sorununa ilişkin, ''90 yaşında bir insan ile 30-35 yaşlarında bir insanın evliliği çok normal olm...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik sistemindeki anlaşmalı evlilik sorununa ilişkin, ''90 yaşında bir insan ile 30-35 yaşlarında bir insanın evliliği çok normal olmasa gerek. Bu ve benzer konular, sosyal güvenlik alanında yoğun yaşanıyor'' dedi.

Bayram namazını, merkez Yıldırım ilçesindeki Vatan Mahallesi'nde bulunan Doğu Camisi'nde kılan Çelik, daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Çelik, camiden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların, dostluk ve kardeşlik günleri olduğunu söyledi.

Bursalıların, tüm vatandaşların ve İslam alemininin bayramını tebrik eden Çelik, "Bölgemizde, dünyada barış yoksunu bir süreç yaşıyoruz. İnşallah bu güzel bayram, dünya barışına, bölge barışına, aynı zamanda da çalışma barışının devamına vesile olur" ifadesini kullandı.

Bir gazecinin, kıdem tazminatlarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Çelik, bununla ilgili çalışmalarının bayram tatilinden sonra şekilleneceğini anlattı.

Çelik, aralarında büyük yaş farkı bulunan evli çiftlerle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, bu konuların toplumda farklı anlaşıldığını bildirdi.

Sosyal güvenlikteki istismar alanlarına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"O açıklama, bu istismar alanlarına dönük bir değerlendirmeydi. Bu istismar alanlarını önleme konusunda bir hayli mesafe aldık. Hem kayıt dışılık anlamında hem de istismar alanındaki sıkıntıları ortadan kaldırma konusunda önemli mesafeler aldık. Bu da bize iletilen muhtemel istismar alanlarından biri. Yani 90 yaşında bir insan ile 30-35 yaşlarında bir insanın evliliği çok normal olmasa gerek. Bu ve benzer konular, sosyal güvenlik alanında yoğun yaşanıyor. Bu anekdotu aktarmak için ifade etmiştim."

- "Türkiye ortada açan bir gül gibi"

Bayram namazının ardından bir yakınının evinin bahçesinde kurbanını kestiren ve dua ettiren Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların, insanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların son bulması için birer fırsat olduğunu vurguladı.

Çözüm sürecinin uzun süredir devam ettiğini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Çok şükür terör adına cinayetler işlenmiyor ve şehidimiz olmuyor. Huzur var. Bu huzurun da devamına, bayramın vesile olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımız huzurun kıymetini gördü, kadrini ve kıymetini biliyorlar. Bundan sonra yeni huzursuzlukların çıkarılmasına öncülük edeceklere prim vermeyecekleri inancı içerisindeyim. Her günümüzün bayram olması konusunda el birliği, gönül birliği yapmamız gerekiyor. İnşallah her günümüz bayram olur.

Türkiye ortada açan bir gül gibi. Batıda ekonomik huzursuzluklar var. Özellikle Ortadoğu'da rejim sorunları yaşanıyor. Oralarda bayramın huzur içerisinde geçtiğini söylemek mümkün değil. Evsiz, barksız, yollara düşmüş, çaresiz milyonlar var. Türkiye bu yönüyle gerçekten her alanda istikrarıyla bölgede göz kamaştıran bir ülke ama dünyada herkes mutlu olunca dünyanın huzurlu olacağına inanan insanlarız. Dolayısıyla bölgemizdeki bu huzursuzluğun ortadan kalkması, bizim huzurumuzu pekiştirecektir. Bundan dolayı da kardeşlerimizin bir an önce huzur içerisinde bayramlarını geçirmelerini Allah'tan temenni ediyoruz.''

Muhabir: Volkan Bayraktar

Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title