Haberler

Çelik, Tazminat Ödeyecek

Milli Eğitim Müdürü Yalçın'ı öğretmen olarak atamıştı Kadir SABUNCUOĞLU/ERZİNCAN, (DHA) ERZİNCAN Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın'ı Bayburt'a öğretmen olarak atayan Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, 'idari yargı kararlarını geç uyguladığı ve etkisizleştirdiği' gerekçesiyle açılan davada dönemin Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ve yardımcısı Bekir Erdoğan ile birlikte 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Milli Eğitim Müdürü Yalçın'ı öğretmen olarak atamıştı

Kadir SABUNCUOĞLU/ERZİNCAN, (DHA)

ERZİNCAN Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın'ı Bayburt'a öğretmen olarak atayan Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, 'idari yargı kararlarını geç uyguladığı ve etkisizleştirdiği' gerekçesiyle açılan davada dönemin Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ve yardımcısı Bekir Erdoğan ile birlikte 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Aydın Yalçın, iddiasına göre 'siyasi isteklere uygun işlem yapmadığı' için 9 Nisan 2008'de görevinden alınarak Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Sınıf Öğretmenliği görevine atandı. Yalçın, avukatı Ali Altay aracılığı ile Sivas İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali istemiyle dava açtı. Sivas İdare Mahkemesi'nin 1 Temmuz 2008'de verdiği yürütmenin durdurulması yönündeki kararına rağmen Aydın Yalçın'ın Bayburt'taki ilişiği 28 Ağustos 2008'de kesildi. Yalçın, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 22 Eylül 2008 tarihinde dönebildi. Ardından da Bakanlık Müşaviri kadrosunda görevlendirildi.

Aydın Yalçın, yargı kararını geç uyguladığı ve etkisizleştirdiği iddiasıyla bu kez Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 11 Mart 2009 tarihinde 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara 11'nci Asliye Hukuk Mahkemesi dün verdiği kararda, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Müsteşar Muammer Yaşar Özgül, Pensonel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ve yardımcısı Bekir Erdoğan'ın, 8 bin lira tazminatı davanın açıldığı tarihten itibaren faiziyle birlikte Aydın Yalçın'a ödemelerine hükmetti.

Anayasa ve İdari Yargılama Usul Kanununa göre idari yargı kararlarının en geç 30 gün içerisinde uygulanması gerektiğini belirten Aydın Yalçın'ın avukatı Ali Altay, parasal değerinden çok kararın önemli olduğunu bildirdi. Avukat Ali Altay, "Ülke gündeminin saat başı değiştiği ve ülke insanın moralinin alt üst olduğu bir ortamda mahkemenin kararını ümit verici gelişme olarak görüyoruz. Milli Eğitim'de gelenekselleşen yargı kararların uygulanmamasını diğer kurumlara da sirayet etmiş olmasını ise endişe verici buluyoruz" diye konuştu.

Aydın Yalçın'ın son olarak Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandığı, ancak yürütmenin durdurulması için dava açtığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title