Haberler

Çelik: Makuliyet Ortamı Sağlandı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Gelinen Noktada Problemlerin Çözümüne İlişkin Olarak Toplumumuzun Tüm Kesimlerinde Belli Düzeyde Bir Makuliyet Ortamı Sağlanmıştır' Dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Gelinen noktada problemlerin çözümüne ilişkin olarak toplumumuzun tüm kesimlerinde belli düzeyde bir makuliyet ortamı sağlanmıştır'' dedi.

Çelik, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen 7. Alevi Çalıştayı çalışmalarına başladı.

Bakan Çelik, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, hükümet olarak şimdiye kadar devlet katında yeterli ilgiye mazhar olamamış tüm vatandaşlarla konuşmak, onların talep, beklenti, sıkıntı ve şikayetlerine kulak vermek ve bunlara bir hal çaresi bulmak için samimi bir gayret içinde olduklarını dile getirdi. Çelik, şöyle devam etti:

''Mevcut sorunlarla yaşamayı bir alışkanlık hatta bir yaşam tarzı haline getirenler, bu sorunların varlığından nemalananlar ve ihtiraslarını kurumsallaştıranlarını, çözüm konusundaki ayak direyici duruşlarıyla toplumun sağduyusuna havale ediyoruz. Ayrıca mevcut sorunların asla çözülemeyeceği noktasında, üzerine titrenerek oluşturulan havayı, her vesileyle karartmaya çalışan bir tür öğrenilmiş çaresizlikle toplumda umut yerine kaygı ve tepki üretenlerin durumlarını da bir hayli sorunlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.''

Toplumsal sorunların tümünde olduğu gibi Alevi ve Bektaşi vatandaşların insan hakları ve vatandaşlık temelinde maruz kaldıkları sıkıntıların ortadan kaldırılmasının sadece siyasi iradenin kararlılığıyla çözülemeyeceğini vurgulayan Çelik, her vatandaşın taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

-''DEMOKRATİKLEŞME ARZUSUNUN GEREĞİ''-

Çalıştaylarla demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak vatandaşların sorunlarını çözmeyi ve toplumsal barış için tehdit üreten engelleri aşmayı istediklerini söyleyen Çelik, Aleviliği bir tür inanç, bilgi ya da yaşam biçimi olarak algılayan vatandaşların her fırsatta dile getirdikleri problemleri çözmek için doğrudan inisiyatif almayı her alanda gerçekleştirmeye çalıştıkları demokratikleşme arzusunun gereği olduğunu kaydetti.

''Gelinen noktada problemlerin çözümüne ilişkin olarak toplumumuzun tüm kesimlerinde belli düzeyde bir makuliyet ortamı sağlanmıştır'' diyen Çelik, bu ortamı değerlendirmek ve vatandaşların sorunlarını istismar, aldatma ve oyalama içinde olmaksızın gidermekle yükümlü olduklarını dile getirdi.

Çalıştay sürecinin başarıyla yol alabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Çelik, ''Bu konu şu yada bu grubun, zümrenin tekelinde değildir. Bütün bir ülkeyi ilgilendiren toplumsal meseleleri ele alırken yeni bir dil yeni bir bakış açısı ve her şeyden önce güven tazeleyici düzeyde iyi niyet beyanına duyulan ihtiyaç had safhadadır. Çözüm yolunda önce dinlemeye, kavramaya sonra da tatminkar adımlar atmaya mecburuz. Kırmadan, dökmeden, sabırla diyalog zeminini geliştirerek bu konuda mesafe almak istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Basına kapalı olarak 3 gün sürecek değerlendirme çalıştayına, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Başkanı Zafer Üskül, eski milletvekillerinden Arif Sağ, gazeteci Oral Çalışlar, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Hamza Aktan, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın da aralarında bulunduğu davetliler katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title