Haberler

Çelik: Hiç Kimse Ayrımcılık Yapmasın

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 'Türkiye'de Hiç Kimse Ayrımcılık Yapmasın, Ortak Bir Dil Kullansın, Ortak Dile, Ortak Hedeflere Koşmaya İhtiyacı Var Türkiye'nin. Gereksiz Yere Ayrılıkçı Bir Anlayış Oluşturarak Türkiye'nin Büyük Hedeflerine Kimse Taş Koymasın' Dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye'de hiç kimse ayrımcılık yapmasın, ortak bir dil kullansın, ortak dile, ortak hedeflere koşmaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Gereksiz yere ayrılıkçı bir anlayış oluşturarak Türkiye'nin büyük hedeflerine kimse taş koymasın'' dedi.

Çelik, Türksoy Genel Sekreterliğinin 2010 yılı Nevruz Kutlamaları Çerçevesi'nde Türkiye'ye gelen misafirlerini, Başbakanlık'ta kabul etti.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, Nevruz'un baharın müjdecisi ve aydınlığın karanlığı yendiği bir bayram günü olduğunu belirterek Nevruz'un, milletin kalbinin attığı tüm coğrafyada bayram şeklinde zevkle ve neşeyle kutlandığını ifade etti.

''Farklı ülkelerin vatandaşlarıyız ama gönlümüz bir, kanımız bir, canımız bir'' diyen Çelik, Türkiye'nin Türk coğrafyasında üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmek görevinde olduğunu belirtti. Bakan Çelik, şunları söyledi:

''TİKA uzun yıllardır hizmet veriyor fakat siyasi ve kültürel ilişkilerimizin daha da yaygınlaşması ve güçlenmesi için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı diye bu hafta TBMM'de bir kanun kabul edeceğiz ve yeni bir başkanlık kuruluyor. Akrabalar, komşularla, soydaşlarla ve yurtdışındaki vatandaşlarımızın sorunları ile bire bir ilgilenen yeni bir başkanlık kuruluyor. Komşuluk akrabalık, soydaşlık vatandaşlık ilişkilerimizi geliştireceğiz.''

-''AYRIŞMALARA MÜSAADE ETMEMELİ-

Devlet Bakanı Çelik, salondan ayrılırken bir gazetecinin, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'in köylere yaptığı ziyaretlere ilişkin açıklamasını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

''Konuşmamın arkasındayım. Diyorum ki Türkiye'de hiç kimse ayrımcılık yapmasın, ortak bir dil kullansın, ortak dile, ortak hedeflere koşmaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Gereksiz yere ayrılıkçı bir anlayış oluşturarak Türkiye'nin büyük hedeflerine kimse taş koymasın. Türkiye ortak dille, ortak hedefler doğrultusunda yolunda hızlı bir şekilde mesafe almalıdır. Bunu vaat ediyorum. Bu olayı herkes kendisine göre değerlendirme yapıyor, bu olay çerçevesinde de toplumda özellikle mezhepsel bir ayrışmayı da ortaya çıkarma düşüncesinin olduğu gayet açıktır. Türkiye bu ayrışmalara kesinlikle müsaade etmemelidir, hükümet olarak da biz de bu yöndeki kararlılığımızı koruyacağız.

İddianame konusu hukuki bir konu ben hiç o konuya bütün değerlendirmemle girmedim. İddianame konusu ayrı bir olaydır ama Türkiye'de benim özellikle ilgilendiğim alan açısından baktığın zaman bir ayrıştırıcı bir tablo çıkıyor sanki hükümet Türkiye'de mezhepsel anlamda ve bazı anlamlarda ayrıştırıcı bir fonksiyon üstleniyormuş gibi yani böyle bir... hükümetin böyle bir görevi olabilir mi? Hükümetlerin görevi, ülkenin tüm insanlarına, tüm coğrafyasına hizmet etmektir...Kimse Türkiye'nin huzurunu bozmaya kalkmasın.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title