Haberler

Çelik: Herkes Boyunun Ölçüsünü Alacak

Çelik, ''Seçimlerde Herkes Boyunun Ölçüsünü Alacak. Sayın Başbakan Neden Korksun ki Sayın Kılıçdaroğlu'ndan?'' Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda kullandığı söylemle ilgili olarak, ''bu üslup gerçekten çok yakışıksız bir üsluptur, çok yadırgayıcı bir üsluptur. Anamuhalefet partisinin başına geçecek olan bir insan ilk adımında bu şekilde sokak jargonuyla konuşmaz'' dedi.

Genel Başkanlığı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutlayan ve ''hayırlı olsun'' temennisinde bulunan Çelik, ancak kamuoyunun bilmesi gereken bir konu olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

''Bu kurultay için AK Parti'ye davetiye gelmedi. Bütün partiler kongrelerini yaptıkları zaman diğer partileri davet ederler. Siyasi nezaket gereği olarak da bu davete icabet edilir. AK Parti'den orada kimseyi görmeyenler, belki niçin gidilmedi diye yadırgamış olabilirler ama biliyorsunuz ki insan davet edilmediği yere gidemez.''

-''SİYASET NEZAKETTEN SOYUTLANMAMALI''-

Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultaydaki (Recep Bey) söylemi konusuna ilişkin soruya, ''Doğrusunu isterseniz bu üslup gerçekten çok yakışıksız bir üsluptur, çok yadırgayıcı bir üsluptur. Anamuhalefet partisinin başına geçecek olan bir insan ilk adımında bu şekilde sokak jargonuyla konuşmaz. Sonuçta insanların anladığı dilden konuşmak, onlara hitap etmek bir siyasetçi için ek bir avantaj olabilir ama ülkenin başbakanına 'sayın başbakan' demeyi bile fazla gören bu zihniyet özellikle soğuk savaş dönemlerindeki siyaset anlayışını çağrıştırıyor'' karşılığını verdi.

Çelik, şöyle devam etti:

''Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde hitap etmesi Sayın Başbakan'a bir şey kaybettirmez. Sayın Başbakan, 'dünyanın en etkili 17. kişisi' seçilmiştir. Bütün dünyada, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde etkinliği olan, tanınırlığı olan, Türkiye adına saygınlık uyandıran bir insana kendi ülkesindeki bir siyasi parti liderinin 'Sayın Başbakan' demeyi bile kendince çok görmesi ve adeta 'Recep Bey' diyerek kendince O'nu sıradanlaştırmaya çalışması çok yadırgayıcı bir şeydir.''

Siyasetin bir rekabet zemininde yapıldığını ancak nezaketten soyutlanmış bir rekabetin asla ve asla kabul görmeyeceğini vurgulayan Çelik, ''Siyaset nezaketten soyutlanmamalı'' dedi.

''Düşmanlık zemininde siyaset yapmamak lazım'' diyen Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'na bunları hatırlatmakta yarar gördüğünü söyledi. İnsanın üslubunun o insanın kişiliğini ortaya koyduğunu kaydeden Çelik, kötü üslubun karşı tarafa bir eksiklik getirmeyeceğini dile getirdi.

-''SEÇİMLERDE HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK''

Çelik, ''seçimlerde herkes boyunun ölçüsünü alacak. Sayın Başbakan neden korksun ki Sayın Kılıçdaroğlu'ndan?'' dedi.

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluklar konusundaki değerlendirmeleriyle ilgili ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun veya partisinin bizim mensuplarımızdan birisiyle ilgili olarak bildiği bir şey varsa bunu Cumhuriyet savcılıklarına çok rahat verebilirler. İhbar edebilirler, 'bakın şurada şu yolsuzluk var, şurada şu usulsüzlük var' derler ve bunun üzerine gidilir'' dedi.

Yolsuzluklar konusunda uluslararası araştırmalar yapıldığına değinen Çelik, ''geçmişle mukayese edilemeyecek kadar yolsuzluklarda azalma var'' dedi.

''CHP eğer gerçekten zihniyetini değiştirirse, o her şeyi inkar eden, her şeyi elinin tersiyle reddeden, 'hayır olmaz' diyen, 'yaptırmayız' diyen, statükonun bekçiliğini yapan tavrını sürdürürse hiç kusura bakmasınlar CHP'nin başına kim gelirse gelsin bir anlam ifade etmez'' diyen Çelik, ''1978 model, her tarafı dökülen bir araba düşünün, siz onun başına, kaptanlığına F1 pilotu Schumacher'i getiriyorsunuz... Bir şey ifade eder mi? CHP bir zihniyet devrimi yaparsa, CHP gerçek anlamda halkın, milletin partisi olursa bir anlam ifade eder. Aksi taktirde bir anlam ifade etmez'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title