Haberler

Çelebi: Asla Topu Taca Atmıyoruz

Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Tekel İşçilerinin Eylemiyle İlgili, 'Burada Asla Topu Taca Atmıyoruz. Bu Süreçte Sorumluluğumuzu Yerine Getirmeye Hazırız' Dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili, ''Burada asla topu taca atmıyoruz. Bu süreçte sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız'' dedi.

Çelebi, çeşitli işçi ve memur konfederasyonlarının Türk-İş Genel Merkezi'ndeki toplantısından önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DİSK'in Tekel işçileriyle ilgili dayanışmayı çok açık ifade eden ve bu konuda alınan kararlara uyan bir örgüt olduğunu ifade eden Çelebi, ''Başından beri de bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Bu konuda kararlıyız. Burada asla topu taca atmıyoruz. Bu süreçte sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız'' dedi.

Tekel işçilerinin sloganlarının ''genel direniş'' olduğunu anımsatan Çelebi, ''Buradaki Tekel işçilerinin sorunu eylem hastalığına yakalanmaları değil. Sabahlara kadar bu kışta kıyamette eylem hastalığında oldukları için donmuyorlar. Burada 1 saat bile durmak ciddi riskler taşıyor. Açlık grevinde olan arkadaşlarımız var ve bizden gelişigüzel demeçler yerine çözüm üretmemizi bekliyorlar'' diye konuştu.

Başta Türk-İş olmak üzere bütün konfederasyonların süreci çabuklaştırıcı, caydırıcı bütün eylem ve önerilerini, hükümete karşı alınacak ortak tavrı belirlemesi gerektiğini ifade eden Çelebi, sorunun çok büyüdüğünü, bulunabilecek her türlü çareye ve alınabilecek her türlü tedbire destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Çelebi, bu çareler içinde genel grev varsa bunu da değerlendireceklerini belirterek, ''Her türlü mücadeleyi paylaşmaya gidiyoruz ama bir tek şey üretmek için buraya geldik. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Artık buradan slogan yerine eylemliliği arkadaşlara müjdeleriz ve çözüm üreterek, buradan çıkarız'' dedi.

Süleyman Çelebi, bir gazetecinin, alacakları kararlara hükümetten beklenen tepkinin gelmemesi halinde genel grev de dahil olmak üzere tavırlarının ne olacağına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

''Genel grev sloganla olmaz. Genel grev olduğu zaman genel grevdir adı. Hayatın durduğu andır. Hayatın durduğu anı yalnız böyle sloganla süslemek doğru değil. Genel grev, konfederasyonların tek başına vereceği bir karar değil. Buradaki bileşenler bu kararı ortak verirlerse biz bu işi başarırız. Ama derdimiz genel grev yapmak değil, derdimiz eylemliliği sürdürmektir.''

Türk İş Genel Merkezi'ndeki toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan katılıyor.

Bu arada, BDP Genel Başkanı Demir Çelik ve bazı milletvekilleri de Tekel işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title