Haberler

Celal Kılıçdaroğlu Biyografisi

Celal Kılıçdaroğlu

Celal Kılıçdaroğlu Kimdir ?

Celal Kılıçdaroğlu (önceki soyadı: Karabulut, d. 8 Nisan 1954; Ballıca, Nazımiye - ö. 18 Kasım 2022 İzmit, Kocaeli), Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşlerinden biridir. Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif söylemleriyle tanınır.

Celal Kılıçdaroğlu, Alevi bir ailede tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım'ın yedi çocuğunun en küçüğü olarak 8 Nisan 1954'te Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. Ailenin daha önce sahip olduğu ‘Karabulut’ soyadı, yaşadıkları köyde herkesin aynı soyadını taşıması nedeniyle, babası tarafından 1950’lerde ‘Kılıçdaroğlu’ olarak değiştirildi. İlkokul ve ortaokulu Patnos'ta tamamladı. Liseyi Patnos'ta okuyorken müzik öğretmeni kendisinden önce türkü söyleyenlere güldüğü için Kılıçdaroğlu'nu dersten bıraktı. Daha sonra babasının izniyle liseyi bıraktı ve çalışma hayatına atıldı.

Çalışma hayatına 1982'de 6 ay çalıştığı Tunceli Devlet Su İşleri'nde mevsimlik işçi olarak başladı. 20 aylık askerliğini Mamak ve Patnos'ta yaptı. Ardından Kocaeli'deki abisi Ali Kılıçdaroğlu'nun yanına taşınan Celal Kılıçdaroğlu, inşaat işlerinde çalıştı. 1992'de abisinin imar müdürü olarak çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde ustabaşı olarak çalışmaya başladı. Emekli olduğu 2007'ye kadar burada çalıştı Sonrasında İzmir'e giden Kılıçdaroğlu, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı Projesi'nde bekçi olarak çalışmaya başladı. Basında çıkan haberlerden dolayı bu işten çıkarılan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyeye ait olduğu iddia edilen bir inşaatta bekçilik yapmaya başladı. 2013'te CHP'den Buca belediye meclis üyesi aday adayı oldu ancak üye olarak seçilmedi. 2015'te Kuşadası'na yerleşen Kılıçdaroğlu, eşinin yeğeninin pansiyonunda kafeterya işletmeye başladı.

Kılıçdaroğlu, 18 Kasım 2022'de akşam TSİ 22:00 civarında fenalaşarak rahatsızlandı bunun ardından yakınları ambulansı aradı eve gelen sağlık ekipleri Kılıçdaroğlu'nun kalp yetmezliğinden dolayı hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenazesi, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Tavşantepe Cemevinde kılınan cenaze namazı sonrası kent mezarlığına defnedildi. Kılıçdaroğlu, ölümünden 1 ay önce 10 Ekim 2022'de Kocaeli Devlet Hastanesi'nde bir süre solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavi görüp 4 gün sonra taburcu olmuştu.

title