Haberler

"Cebit Bilişim Eurasia'ya Doğru"

Türkiye İş Bankası, İstanbul Finans Merkezi hedeflerini gerçekleştirebilmek adına ileri teknoloji ve inovasyona olan ihtiyacın farkındalığını artırmaya katkı sağlayacak bir platform olduğunu düşündüğü, CeBIT BiliŞim Eurasia ve Sinerji Zirvesi'nin...

Türkiye İş Bankası, İstanbul Finans Merkezi hedeflerini gerçekleştirebilmek adına ileri teknoloji ve inovasyona olan ihtiyacın farkındalığını artırmaya katkı sağlayacak bir platform olduğunu düşündüğü, CeBIT BiliŞim Eurasia ve Sinerji Zirvesi'nin banka sponsoru oldu.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı "Anadolu Tanıtım Toplantıları" 4. Durağı Ankara, İzmir ve Kocaeli'nden sonra, Antalya oldu

6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi Anadolu toplantıları devam ediyor. Antalya Basını ile fuarla ilgili bilgiler ve son gelişmeler paylaşıldı. Murat Özer ; TBD (Türkiye Bilişim Dernegi), MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği), TUYAD (Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği), KOSGEB ve BITKOM destekleri ile hazırlıkları süren CeBIT Bilişim Eurasia ve Sinerji Zirvesi'nin bu yıl çok daha aktif geçeceğini belirtti.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, CeBIT Sinerji Zirvesi ile açılacak

CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler "Güvenli İnternet" ve "Baz İstasyonları" olmak üzere iki önemli başlıkta tartışılacak. Teknoloji Bilgilendirme Platformu tarafından CeBIT Fuarı'nın açılış günü olan 6 Ekim tarihinde CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında baz istasyonları masaya yatırılacak, insan sağlığı ve çevreye etkisi tartışılacak. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında aynı zamanda internetin güvenli kullanımı konusu tartışılacak. Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında birinci sırada yer alan internetin gelişimi, kullanım alışkanlıkları konuşulacak, başta kişiler ve kurumlar olmak üzere alınacak önlemler konunun uzmanları tarafından dile getirilecek.

Zirvede ele alınması netleşen diğer konu başlıkları;

Bilgi Teknolojileri Günü

• Güvenli İnternet

• Baz İstasyonları

Cloud Computing

• Public Cloud Computing

• Private Cloud Computing

• IaaS-Infrastructure as a Services

• SaaS-Software as a Services

• PaaS-Platforme as a Service

• Cloud Computing Security

• Desktop Revulation

• Your Environment is Ready for Cloud

Web Hosting Günleri

• Cıo ve Ceo'lar İstanbul CeBIT Bili'im Eurasia ve Zirvede Buluşuyor

e-Finans

• İstanbul Finans Merkezi'nin Bilişimle Yönetimi

• Finans Piyasalarının Bilişimle Yönetimi

• Yeni Teknolojiler Finansman Sektörünü Nasıl Dönüştürecek

Mobisad

• Mobil İletişim ve Bilişim Sektöründe Kadın Girişimcilik

• Ülkemizin Elektronik Atık Sorunu

• Mobil Sosyalleşme

• Yaşantımızda Artan Elektromanyetik Alan Kullanımı

Çağrı Merkezleri Paneli

• Günümüzde Çağrı Merkezleri

• Çağrı Merkezlerinin İstihdamda Kullanımı

• Bilişimin İstihdama Katkısı

Kobi'lerde Bilişim - TOSYÖV

• Başına Buyruk Sistemlerle Baş Etmenin Yolları

• Yenilikçilikte Başarısızlığın Sorumlusu Bilişimsizlik mi?

• Bilişim Sistemleri Risk mi, Fırsat mı?

Türk Hava Kurumu Ünıversitesi

• Havacılık ve Bilişim

"World Hosting Days" Türkiye'de ilk kez ağırlanacak

Zirve, ICT sektöründe çalı'an CEO ve CTO'ların katılımı ile gerçekleştirilen ve dünyanın en çok ses getiren web hosting etkinliği olan "World Hosting Days"i de Türkiye'de ilk kez ağırlayacak. İstanbul, Moskova, Varşova, Köln, Klausenburg, Londra, Amsterdam, Madrid, Paris ve Zürih olmak üzere 10 Avrupa şehrini kapsayan tanıtım turunun bir parçası olarak etkinlik WHD.Local adı altında yapılacak. Fuar, "4 Ayaklı Konsept" ile bu yıl, tüm sektörler için yenilikçi çözümler sergileyecek. Bu konseptler, "Kamu Sektöründe Kullanılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT)", "Dijital Dünyadaki Son Eğilimler", "Geleceğin Teknolojileri" ve "Akıllı Yaşam Konseptleri" olacak.

KOSGEB'DEN finansal destek;

Fuara katılmak isteyen KOBİ'lere, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi) tarafından finansal destek verilecek. KOSGEB, fuar katılımcılarına, ilk 50 m2 alan için %50-60 oranında fiyat avantajı sağlayacak. Fuar Direktörü Murat Özer ; belli bir limitte verilecek bu finans desteğinden yararlanmak isteyen firmaların bir an önce KOSGEB'e başvurmaları gerektiğini önemle belirtti.

KOSGEB, finansal desteğin yanı sıra (b2b)ikili iş görüşmelerinde de aktif rol alıyorKOSGEB, BITKOM ve HİFAŞ A.Ş. işbirliğinde organize edilecek olan ikili iş görüşmeleri bu yıl 3 no'lu holün içerisinde katılımcı firmalar ile yurtdışı ve yurtiçinden gelecek olan alım heyetleri arasında gerçekleşecek.

CeBIT Bilişim Eurasia fuar direktörü Murat Özer ; "Hosted Buyer Programı" için, Ekonomi Bakanlığı'ndan beklediğimiz desteği aldık

CeBIT Bilişim Eurasia 2011'in yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, "Uluslararası Satın Alma Heyetleri"de fuarı ziyaret edecek. Fuar Direktörü Murat Özer, konuyla ilgili olarak "Orta Doğu'daki birçok hedef ülkeden CeBIT Bili'im Eurasia'yı ziyaret etmeleri için VIP heyetler getireceğiz. Mayıs'tan itibaren Arapça tanıtım belgelerinin paylaşımına başladık. Suriye, Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak, Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan gibi ülkelerde gerçekleştirilecek olan özel bir ziyaretçi tanıtım projesi ile 3.500'ü aşkın müşteriye ulaşılacak.

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi "Hosted Buyer Program" için T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğini de aldık" açıklamasını yaptı. Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre şu ülkelerdeki konsolosluklar vasıtasıyla alım heyetleri fuara davet edilecek; Almanya, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Endonezya, Fransa, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan ülkelerinden heyetler fuar davetlisi olarak ülkemize gelecek.

"Akıllı Kentlerde Yaşam Konseptleri" bu yıl fuarda daha fazla katılımcıyla yer alıyor

Akıllı kentlerde yaşam ve akıllı belediye çözümlerinin yer aldığı bölüm, fuarda bu yıl daha fazla katılımcıyla yer alacak. Türkiye'nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterildiği bu dönemde, büyüyen şehirlerde iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaşılan sorunların, bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceğine ilişkin proje kapsamında Anadolu'dan 500'ü aşkın belediye VIP'leri fuarda ağırlanacak.

Eğitim Teknolojileri CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl öne çıkacak

En yeni eğitim teknolojileri ve araçları bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia'da hemen hemen tüm sektördeki firmaların katılımcı olduğu, akıllı tahtalardan, dokunmatik oylama sistemlerine, interaktif eğitim yazılımları, tüm sınıfın birbirine entegre olduğu çoklu çalışma ortamlarının yaratılacağı teknolojiler ile eğitimi daha da keyifli kılacak.

"Gelecek Bilişim ile Gelecek" ve "Herkes için Bilişim" sloganları ile devam eden CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi tüm sektör duayenlerinin buluştuğu bir platform yaratacak.

CeBIT Bilişim Eurasia'nın Ana Sponsoru Türksat A.Ş

Türksat Kurumsal İletişim Direktörü Mustafa Eser toplantıda yaptığı konuşmada özetle şunları dile getirdi; TürksatA.Ş. olarak "CeBIT Bilişim Eurasia'ya üst üste üçüncü kez sponsor olmaktan memnuniyet duymaktayız.

Bildiğiniz gibi Türkiye'nin tek uydu ve Kablo TV operatörü olan Türksat A.Ş., aynı zamanda, ülkemizdeki e-Devlet Kapısı'nın teknik altyapısını ve işleyişini koordine etmektedir.Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularını işleten Türksat, ülkemizin uydu ihtiyacını karşılamak üzere Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının da yapım startını verdi. Türksat Globe markası ile gözlem uydularından dünyaya ilişkin görüntüleri de işleyerek kamu ve özel sektör kuruluşlarına sunan kurumumuz, 2015 yılında Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu yapmasında aktif rol oynayacaktır.

Türksat A.Ş. CeBIT Bilişim Eurasia İstanbul Fuarı ile birlikte Almanya'da yapılmakta olan uluslar arası fuarına da aktif olarak katılmaktadır. Ayrıca uydu, uzay, bilişim ve iletişim konusunda ulusal ve uluslar arası fuar ve organizasyonlarına da sponsor olmaktadır." Bu yılda uluslar arası katılım ile 'Bilişim Söyleşileri' Türksat tarafından 7. Holdeki standında devam edecek.

İletişim Sponsoru Huawei

Fuarın diğer bir sponsoru da Huawei firması oldu. Sponsorluk kapsamında Huawei firması hem fuar alanında hem de zirve süresince kablosuz internet hizmetini katılımcı ve ziyaretçilere ücretsiz olarak sağlayacak. Ana fuayede, tüm salonlarda ve tüm seminer salonlarında ücretsiz kablosuz internet hizmeti sunulacak.

Ulaşım Sponsoru Onur Air

Onur Air ile HİFAŞ arasında imzalanan sponsorluk anlaşması gereği, CeBIT Bilişim Eurasia'nın Anadolu'dan gelecek olan VIP profesyonel ziyaretçilerine Onur Air tarafından belli sayıda ücretsiz uçak bileti sağlanıyor. Bu fırsatın yanı sıra, yine Anadolu'dan gelecek ziyaretçiler Onur Air tarafından indirimli bilet fırsatı sunuluyor. İndirimli bilet kampanyasından yararlanmak için www.cebitbilisim.com sitesini ziyaret edilerek biletinizi buradan ayırtmanız yeterli oluyor.

Fuar organizatör Hifaş'ın sağladığı diğer bir hizmet ise Fuarın Resmi Seyehat Acentası Casali Turizm tarafından fuar boyunca CeBIT katılımcılarına ve ziyaretçilerine indirimli konaklama fırsatları, otel – fuar alanı, havalimanı – fuar alanı gibi transfer hizmetleri sunuyor olması. Agenta, ister fuar yakınında, istenirse şehir merkezinde konaklama ihtiyacı olanlar için çok özel imkanlar sağlayacak. www.casalitour.com

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Murat Özer İstanbul Türksat Basın Bültenleri Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title