Haberler

Çayeli Belediye Başkanı Çakır, 2012 Yılını Değerlendirdi

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, 2012 yılında eğitim alanında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, 2012 yılında eğitim alanında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çakır, yaptığı açıklamada, Çayeli Vakfı ile işbirliği yapılarak 500'e yakın öğrenciye burs verildiğini belirterek, bu sayının daha da artması için İstanbul Vatan Caddesi'ndeki yurt binasının Çayeli Vakfı'na tahsis edildiğini, yurt hizmete girdikten sonra elde edilecek gelirin tamamının Çayelili öğrencilere burs olarak verileceğini söyledi.

Çayeli'nde ikamet edip il dışında üniversitede okuyan öğrencilerin talepleri halinde yol masraflarının karşılandığını ifade eden Çakır, Eğitim Fakültesi'nde okuyup evlerde kalan 650 öğrenciye her gün ekmek yardımı yapıldığını kaydetti.

İlçede ilkokul, ortaokul ile liselerde öğrenim gören ve merkezi sınavlarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiğini, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerin dershaneye gönderildiğini dile getiren Çakır, okullarda seçmeli ders haline gelen satranç derslerinde kullanılmak üzere satranç takımlarının Milli Eğitime Müdürlüğü'ne hibe edildiğini ifade etti.

Aynı şekilde okullara kırtasiye, bilgisayar ve projeksiyon cihazı yardımı yapıldığını belirten Çakır, Çayeli Halk Eğitimi Merkezi'ne bilgisayar tahsis edildiğini, Çayeli Belediyesi Bilişim Akademisi ile 250 kişiye sertifika verildiğini, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak cenaze yıkama kursu düzenlendiğini söyledi.

Muhabir: Ali Kemal Atik

Yayıncı: Asena Akçay - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Çakır Rıza Çakır İstanbul Çayeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title