Haberler

'Çaycı, Simitçi' Polis İşe Yaradı

Emniyet Genel Müdürlüğü Tarafından Türkiye'de 25 İlde Uygulanan Toplum Destekli Polislik Projesi Bir Çok Suçun Aydınlatılmasında Etkili Oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de 25 ilde uygulanan Toplum Destekli Polislik (T.D.P) projesi kapsamında bulunan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, projede yer alan diğer illerin önüne geçti.

İlk olarak 10 ilde daha sonra 15 ilde uygulamaya konulan T.D.P Projesi içersinde bulunan Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, büyük başarı sağladı. Kent merkezini 17 bölgeye ayıran ve her bölgeye bir T.D.P Şubesinden polis memurunun görevlendirildiği Adıyaman'da, çalışmalar büyük bir dikkatle sürüyor. Sürekli aynı bölgede görevli olan polis memurları, vatandaşların her türlü sıkıntı ve sorunları öğrenerek çözüm üretmeye çalışıyor. T.D.P Şubesi'nde görevli polis memurları 10 aylık zaman zarfında 168 mağdur, 33 taziye, 25 aile, 238 işyeri, 42 okul ve 25 kamu kurum ziyareti gerçekleştirdi.Suç ve suç unsurlarının ortadan kaldırılması için toplumsal sorumluluk bilincinin oluşturulması için uygulanan proje, emniyet teşkilatının hizmet kalitesinin arttırılması ve vatandaşların isteklerini yerinde çözmek noktasında önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, T.D.P Projesi'ni vatandaşın kabullendiğini ve polise olan güvenin daha da arttığını kaydederek, "Toplum için, toplumla birlikte düşünelim, birlikte karar verelim, birlikte uygulayalım halkın üstünde değil halkın içindeyiz, halkın dışında değil halkla birlikteyiz hizmet anlayışı Toplum Destekli Polisliğin genel felsefesini oluşturmaktadır. Toplumun polise olan bakışında olumlu yönde önemli gelişmelere yol açtığı gözlenmektedir. Her bölgenin polisi bölgesindeki insanlarla iyi ilişkiler kurarak, vatandaşla polis arasındaki ilişkileri en yüksek seviye çıkartmaktadır" dedi.

Sağlam, "Hizmetlerimizi çağın gereklerine uygun, vatandaş odaklı olarak sürdürmekteyiz. Bu hizmet anlayışımızın, olumlu etkileri olmuştur. Pilot iller arasında bu projeyi en iyi uygulayan illerden bir tanesiyiz. Özellikle vatandaştan aldığımız destek sayesinde suç ve suçluyla mücadelede çok güzel yerlere geldik. Bir mahallede aydınlatma lambası yanmıyorsa ve vatandaşımız bunu bize bildiriyor. Bizde bunu ilgili kuruma iletiyoruz ve sorunun çözümüne katkı sağlıyoruz. Suçlular karanlık ve kuytu yerleri seçtiği için aydınlatma lambasının yanmaması bizleri de etkiliyor. Mahallelinin talepleri yerine getirildiği zaman vatandaşın polise olumlu bakışı daha da artıyor. Bunların yanında, mağdur kişileri ve taziyeleri ziyaret ederek onların üzüntülü günlerinde de yanlarında oluyoruz" şeklinde konuştu.

(AA-ST-Y)

24.12.2007 10:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title