Haberler

Çatlılar, İftarda Köylerinde Buluştu

Seydişehir, Konya, İzmir'de yaşayan Çat köylüler, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi Programa, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat da katıldı

Yaşanan göç nedeniyle 3-4 haneye kadar düşen Seydişehir ilçesine bağlı Çat köyünün gurbetteki halkı, köyde düzenlenen iftar programında buluştu.

Aileleriyle öğle saatlerinden itibaren Seydişehir ilçesi merkezi, Konya ve İzmir'den köye gelmeye başlayan Çatlılar, kılınan ikindi namazının ardından köy mezarlığını ziyaret etti. Katılımcılar, daha sonra, köyün içinden geçen derenin kenarında hazırlanan alanda, hep birlikte iftarlarını açtı.

Programa, kendisi de aynı köylü olan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat da katıldı. Başkan Çat, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, "Bizi burada buluşturan hemşehrilerime, organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada birlikte iftar açmak, bizi  ziyadesiyle mutlu etti. Köyümüzün kalkınması, yeniden o eski hareketli, neşeli günlerine dönmesi için elbirliği yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleşen program, kılınan teravih namazı ile sona erdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Çat Seydişehir İzmir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title