Haberler

Çates'in Özelleştirilme Süreci

Zonguldak'ta ÇATES'in özelleştirilmesi kararına tepki gösteren bir grup yürüyüş düzenledi GMİS Genel Başkanı Alabaş: "ÇATES ve TTK'ya büyük bir kararlılıkla, disiplinle, coşkuyla ve dayanışmayla sahip çıkıyoruz"

Zonguldak'ta bir grup, Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi.

Çatalağzı Belde Belediyesi önünde toplanan, aralarında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve Tes-İş Zonguldak Şubesi üyelerinin yanı sıra özel maden işletmecileri, santralde çalışan işçi yakınları ve Yatağan Termik Santrali işçilerinin bulunduğu grup, ÇATES'e yürüyerek özelleştirme kararını protesto etti.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, burada yaptığı açıklamada, ÇATES ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK)  ayrılmaz bir bütün olduğunu belirterek, havza için önemini başta bölge milletvekilleri olmak üzere tüm ilgililere anlattıklarını söyledi.

Yanlış politikalar sonucu Türkiye'nin üretim ekonomisinden uzaklaştırıldığını öne süren Alabaş, şöyle konuştu:

"ÇATES ve TTK'ya büyük bir kararlılıkla, disiplinle, coşkuyla ve dayanışmayla sahip çıkıyoruz. ÇATES, TTK'nın çoğunlukla doğaya bırakılan düşük kalorili atık kömürünü değerlendirmek için 1948'de kurulduğunda Türkiye'nin ikinci büyük santraliydi. Yaklaşık 50 yıl ülke ekonomisine katkı verdi. Sonra ikincisi kuruldu ve 1990'dan bu yana TTK'nın ayrılmaz bir parçası olarak enerji üretiyor. Santral hiç bir zaman zarar ve aşırı kar da etmedi. ÇATES'in enerjisiyle ülkemiz kalkındı. Diğer şirketler ve kurumlar kazandı. Santrali şimdi başkaları alsın ve kazansın isteniyor. Maden işçisi işsiz, kömürümüz yer altında kalacak. TTK zarara sürüklenecek ve kapanma noktasına gelecek. Bir kez daha uyarıyoruz. Zonguldak'ın huzurunu bozmayın."

Tes-İş Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin de Türkiye'nin Muğla Yatağan, Yeniköy, Kemerköy santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı olduklarını vurgulayarak  "ÇATES için teklifler 21 Nisan'da alınacak. Bir ateşte Çatalağzı'na düşüyor. Çatalağzı'na düşen ateş söndürülmezse yani özelleştirilmeden vazgeçilmezse bilinsin ki bu ateş bütün bölgeyi sarar. Çatalağzı, TTK ve havza madenciliği bir bütündür. ÇATES, TTK'nın taş kömürüyle çalışan tek elektrik santralidir. Kurumun bir parçasıdır ve öyle kalmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar olaysız şekilde dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Yatağan Termik Santrali Çatalağzı Zonguldak Tes İş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title