Haberler

Çatak'ta Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Van’ın Çatak ilçesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle bir program düzenlendi.

Van'ın Çatak ilçesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle bir program düzenlendi.

Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, İlçe Garnizon Komutanı Salih Danacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Taş, eğitimin maddi ve manevi kalkınmadaki önemine dikkat çekerek, yeni eğitim döneminin hayırlara vesile olmasını diledi. Taş, "2014-2015 eğitim öğretim yılının başladığı bugünde okula ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan, tekrar okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın heyecanını yaşıyoruz. Ülkemiz, okuyabilmek uğruna kilometrelerce yolu çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta 90, bir sırada birlikte oturan 5 öğrenciden, bilgisayarların ancak adının bilindiği günlerden bugünlere geldi. Sizler ortalama 25-30 kişilik sınıflarda 2 kişilik sıralarda, çoğunlukla servis araçlarıyla okula taşınan, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız ve çok okumanızdır. Ancak bu sayede hayallerinize kavuşabilirsiniz. 2014-2015 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve Van'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okurken, birinci sınıfa başlayan öğrencilere ise çiçek takdim ettikten sonra tören sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çatak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title