Haberler

Caretta'lar İçin Geliyorlar

Caretta Caratte Deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarının bulunduğu Muğla’da, Uluslar arası 35’inci Deniz Kaplumbağaları sempozyumu yapılacak.

Caretta Caratte Deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarının bulunduğu Muğla'da, Uluslar arası 35'inci Deniz Kaplumbağaları sempozyumu yapılacak. 19-24 Nisan tarihleri arasında Dalaman Hilton Otel'de gerçekleştirilecek sempozyuma, 80 ülkeden Bin'i aşkın bilim insanı katılacak.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, sempozyumda, deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacağını belirtti. Kaska, "Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek sempozyuma 80 ülkeden Bin'e yakın bilim insanı katılacak. Deniz kaplumbağaları ile ilgili dallarında uzman bilim insanları tarafından 350 sunum, 8 çalıştay ve 18 oturum gerçekleştirilecek. Geçen yıl ABD'nin New Orleans City kentinde gerçekleştirilen sempozyumun Türkiye'de ve dolayısı ile dünyadaki ender üreme merkezlerinden birisi olan Muğla'da yapılması çok önemli. Sempozyuma dünyanın dört bir yanından bilim insanının katılması hem ülkemizin tanıtımı açısından, hem de bölgemizin tanıtımı açısından bir fırsat olacaktır. Bir haftalık sempozyum sürecinde deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının korunması, denizlerdeki yaşamları, uzun yolculuklar esnasında ortaya çıkan sorunlar gibi başlıklar tek tek ele alınacak. Gelecek nesillere kaplumbağa sevgisini de aşılamak için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine denk getirdik. Çocuklar için de çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Sempozyumun ana teması ise 'Konukseverlik' olacak" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Dalaman Hilton Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title