Haberler

Çankırı - Kılıçdaroğlu, Chp'Nin İktidara Geldiğinde İlk İş O

CHP'li Muharrem İnce: 'anayasa Paketinin İçinde 100 Gram Domuz Eti Var'

CHP'Lİ MUHARREM İNCE: 'ANAYASA PAKETİNİN İÇİNDE 100 GRAM DOMUZ ETİ VAR'

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP'nin iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş, Siyasal Ahlak Yasası'nı çıkarmak olacak' derken, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Anayasa paketinin içinde 100 gram domuz eti bulunduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, partilerinin İl Kongresi'ne katılmak üzere Çankırı'ya geldi. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan ve son yıllarda Çankırı'da katılımın en yüksek olduğu İl Kongresi'nde divan başkanlığına CHP Ankara Milletvekili Bingöl seçildi. Kılıçdaroğlu kongrede yaptığı konuşmada, CHP iktidara geldiğinde siyasal ahlak yasası çıkartacaklarını belirterek, "CHP'nin iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş, siyasal ahlak yasasını çıkarmak olacak. Bu olduğunda dolandırıcılar, naylon faturacılar mecliste olmayacak. Dokunulmazlıkları mutlaka kaldıracağız. Anayasa değişikliği yapmak istiyorlar, dokunulmazlıklardan bahsetmiyorlar" dedi. CHP'nin hiçbir konuda çözüm önerisi üretmediği yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

KUYRUĞA VATANDAŞLARI DİZİP, YOKSULLUĞU TEŞHİR EDİYORLAR

"Kuyruğa vatandaşları dizip, makarna, kömür dağıtıyorlar. Yoksulluğu bu şekilde teşhir ediyorlar. Yoksullukla mücadele için aile sigortasını geliştireceğiz. Her ay ailede kadının banka hesabına bir miktar para yatacak. Bu sayede kimsenin gururu ile oynanmayacak. Sosyal Devlette yoksullukla mücadelede yoksulluğun sömürülmemesi vardır. Vatandaşları kuyruğa dizip, bir şeyler dağıtmak ahlaki midir? Vatandaşın gururuyla oynanıyor. Bizim projemizde kimsenin yoksulluğu diğer kişilerce bilinmeyecek."

Dinin siyasete alet edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Din ile siyaset yapanlar halktan oy almaya başladı. Dini siyasete alet edenler Müslümanlığa en büyük zararı veriyor. Bir başbakan düşünün, ezanın zamanını bile değiştiriyor. Şimdi kim inananlara saygılı, görün bakalım. Biri çıksın ben inancımı yerine getirirken özgürce inancımı yerine getiremiyorum desin, onun inancını özgürce yerine getirmesi için ben mücadele edeceğim" dedi.

İşsizlik ve yoksulluğun hÔlÔ devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "İşsizlik ve yoksulluk devam ederken, Başbakan Anayasa değişikliği yapmak istiyor. Tayyip Bey CHP iktidara geldiğinde kendisinden hesap soracağından korkarak bu değişiklikleri getiriyor. Ama unutmasın, hangi hakimi getirirse getirsin, biz ondan hesap soracağız. İşsizlik devam ediyor. Üniversite mezunları arasında işsizlik üst seviyelerde. Bir yandan da üretimi bitirmeye çalışıyorlar. Bu ülke Yunanistan'dan pamuk alıyor" diye konuştu.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Cumhuriyetin sayesinde bir çobanın bir milletvekili olduğunu ifade ederek, "Yıllarca Cumhuriyeti yıkmak için mücadele ettiler. Bugün bir kayıkçının oğlu başbakan oldu. Bülent Arınç 10 bin kez haber oldu, bir kez olsun vatandaşın işsizlik sorunuyla ilgili konuşmadı. Hepsinde oraya buraya çattı" dedi.

ANAYASA PAKETİNİN İÇİNDE DOMUZ ETİ VAR

Anayasa paketini içinde 100 gram domuz eti olan kıymaya benzeten İnce, "Şuradan evinize giderken, 1 kilo kıyma alsanız, ben de içerisine 100 gram domuz eti koysam yer misiniz? Anayasa paketi de işte böyle. Anayasa paketinin içinde 100 gram domuz eti var" diye konuştu.

AK Parti'nin darbe ticareti yaptığını iddia eden İnce, "12 Eylül'ü yapanlar ortada. 28 Şubat müdahale ise siz öyle düşünüyorsunuz onlarda ortada. Bunların sebebini sormuyorsunuz da neden şimdi darbeyle uğraşacağız diyorsunuz?" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title