Haberler

Çankırı Valisi Özcan, Çeltik Hasadı Yaptı

Güncelleme:

Çankırı Valisi Özcan, çeltik ihtiyacının yaklaşık yüzde 13'ünün karşılandığı Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde düzenlenen çeltik hasadına katıldı.

Türkiye'nin çeltik ihtiyacının yaklaşık yüzde 13'ünün karşılandığı Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde düzenlenen çeltik hasadına katılan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, biçerdövere binerek hasat yaptı.

İlçede düzenlenen hasat törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, Kızılırmak belediye Başkanı Bayar Soysal İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ve çiftçiler katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan törende yaptığı konuşmada, Çankırı için çeltik üretiminin önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu dile getirerek, "Hasadımız bugün güzel bir şekilde başladı. tüm çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

Yaşanan bazı sıkıntıların farkında olduklarını dile getiren Özcan, "Bu yıl sıkıntıları gördük, dersimize çalışıp bu sıkıntıları aşacağız. Çankırı Valiliği ve Çankırı İl Özel İdaresi olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız" diye konuştu.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ise bölgede 17 köyde çeltik ekimi yapıldığını ifade ederek, "Bu yıl verim beklediğimiz gibi olmadı. Gündüzleri havaların sıcak gitmesi, geceleri de aşırı soğuması nedeniyle çeltik daneleri kendini yeterince dolduramadı. Bu nedenle verim düştü. Çeltikte bu yıl yaklaşık yüzde 25 zayiat var" ifadelerine yer verdi.

Çeltiğin bölgede yaklaşık bin 100 liraya alıcı bulduğunu dile getiren Gamzeli, "Verimin düşük olması bizleri üzdü, ama buna rağmen randımanın yüksek olması bizleri sevindirdi. Biz, bu yıl en azından Özel idare'nin sertifikalı tohum konusunda çiftçiye destek çıkmasını istiyoruz" dedi.

Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır da bölgede yaklaşık 24 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını belirterek, "Bu Çankırı tarımının yüzde 2'si gibi önemli bir oranı oluşturuyor. Hasadımız çiftçilere hayırlı olsun diye konuştu.

Çiftçilerden Şaziment Çelik ise, hasat yapıldıktan sonra kendi imkanları ile çeltiklerini kuruttuklarını dile getirerek, fiyat ve kurutma konusunda yetkililerden daha fazla destek istedi.

Konuşmaların ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı biçerdöverin üzerine binerek çeltik hasadı yaptılar.

Heyettekiler daha sonra biçimi yapılan çeltiklerin kurutulduğu bölgeyi gezerek çiftçilerle bir süre sohbet ettiler. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdettin Özcan Kızılırmak Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title