Haberler

Çankayalılara Evde Hizmet Rahatlığı

Çankaya Belediyesi, vatandaşlar için evlerinde sağlık ve temizlik hizmeti vermeye devam ediyor.

Çankaya Belediyesi, vatandaşlar için evlerinde sağlık ve temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. Yılın ilk yarısını 3 bin 440 kişiye hizmetle kapatan Belediye, Temmuz ayında 383 vatandaşa hizmet verdi.

Çankayalılar'a evinde sağlık ve temizlik hizmeti sağlayan Çankaya Belediyesi, Temmuz ayında 383 vatandaşa ulaştı. Sağlık problemleri nedeniyle herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyen vatandaşlara evde sağlık imkanı sunan Belediye, yılın ilk yarısında bin 964 vatandaşa birinci basamak sağlık hizmeti verdi. Belediye, herhangi bir geliri olmayan sosyal güvencesi de bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da evde temizlik hizmeti veriyor.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'ne başvuran vatandaşlara evde sağlık ve temizlik hizmetlerini ücretsiz sağlayan Çankaya Belediyesi, birinci basamak sağlık hizmetini sağlık kuruluşuna gitme durumu olmayanlara veriyor. Evde temizlik hizmetini ise temizlik elemanı çalıştıracak durumu olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan, tek başına yaşayan engelli, yaşı gereği kendi işini yapabilecek durumda olmayıp ilgilenebilecek yakını da bulunmayan vatandaşlara veriyor. Belediyeye ücretsiz aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetlerini alabiliyorlar.

Belediye, başvuruda bulunan vatandaşlara kendi ambulansları ile nakil hizmeti de veriyor. Temmuz ayında 92 vatandaşa sağlık kuruluşlarına ulaşımları konusunda destek veren Çankaya Belediyesi sağlık ekipleri, ziyaretlerde kendilerine rahatsızlıkları ile ilgili danışan vatandaşlara değerlendirmede bulunup, sağlık kuruluşlarına yönlendiriyorlar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title