Haberler

Canikli: Avrupa'da Çöküş Başladı

TRABZON'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumuna sert tepki gösterdi.

TRABZON'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumuna sert tepki gösterdi. Avrupa Birliği'ne yönelik sert eleştirilerde bulunan Canikli Avrupa'da çöküşün başladığını söyledi.

Dün gece Trabzon'a gelen Başbakan Yardımcısı Canikli, öğle saatlerinde Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Canikli, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Türk Konsolosluğu'na girmesine izin verilmemesi, ardından polis eskortluğunda Almanya'ya götürülmesine tepkilerini dile getirdi. Canikli, şöyle dedi:

"Uzun zamandan beri Avrupa'da, Avrupa'nın bugüne kadar savunduğu ilke ve değerlerle örtüşmeyen, bunlarla taban tabana zıt, en temel insan hak ve hürriyetlerinin savunulmasının aksine bir takım tavır, davranış ve politikalar ortaya konmaya başlanmıştır. Son günlerde bunlar artık çok daha gözle görülür bir şekilde açığa çıkmaya başladı. Bu hadiseler, bu politikalar aslında Avrupa tarafından ilk defa gündeme gelmiş değildir. Biraz geriye gittiğimizde Avrupa'nın bu şekilde son derece katı, tamamen çıkar ve menfaat üzerine kurulu, kafatasçı, baskıcı ve sömürgeci yaklaşımlarının her zaman dünya tarihini meşgul ettiğini ve önemli bir yer tuttuğunu görürüz."

"AVRUPA'NIN MASKELERİ DÜŞTÜ"

Avrupa'nın maskelerinin düştüğünü belirterek konuşmasını sürdüren Canikli şunları söyledi:

"Avrupa medeniyetinin, eğer medeniyet denilebilirse tamamen sömürge üzerine kurulu bir medeniyet olduğunu, bir refah ve zenginlik olduğunu biliyoruz. Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. 1995 yılında Bosna'da binlerce insanın katledilmesinin önünü açan, bu insanları adeta katillere teslim eden Birleşmiş Milletler forması altında onları korumakla görevli Hollandalı askerlerin ve Hollandalıların orada çok büyük bir katliama neden olduğunu biliyoruz. Buna benzer sayısız örnekler vardır tarihte. Esasında bunlara şaşırmamak gerekir. Ama biz Avrupa Birliği projesi çerçevesinde, AB'nin insanlığın en büyük değerlerine saygı duyan, onları koruyan, onlara sahip çıkan bir anlayış içerisinde olduklarına inanıyorduk, inanmak istiyorduk. Kendileri de böyle söylüyor ve bu tür propaganda yapıyorlardı. Özgürlüklerin yeşerdiği, korunduğu topraklar olarak kendi topraklarını tanımlamaya çalışıyorlardı. Fakat çok kısa sürdü, maskeler düştü. Avrupa'nın maskeleri düştü. Artık her şey açık oynanıyor."

"KANLI YÜZLERİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDULAR"

Olan biteni tüm dünyanın gözleri önünde izlediklerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Canikli, gerçekte son gelişmeleri 15 Temmuz sonrası gelişmelerin ortaya çıkardığı şaşkınlığın yansıması olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Daha önce Avrupa bu korkunç yüzünü, vahşi yüzünü, sömürgeci yüzünü bazı evrensel değerlerle maskelemeye çalışıyordu. Bu kadar açıktan bu yüzünü göstermiyordu. Ama özellikle Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra Avrupa çok ciddi bir şaşkınlık içerisinde rastgele, gelişi güzel, kendileri açısından da mantıklı ve rasyonel olamayan bir politik atmosfer içerisinde geçmişteki bu acı yüzlerini, kanlı yüzlerini bir kez daha ortaya koydular. Bütün dünyanın gözleri üzerinde" dedi.

"O KANA, O KATLİAMA ORTAKTIRLAR"

Avrupa Birliği ülkelerinin teröre destek olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Canikli şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği ülkeleri, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, tamamının uzun yıllardan beri Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerine nasıl destek verdiklerini biliyoruz zaten. Onlara silah veriyorlar, her türlü finans desteği veriyorlar. Avrupa'nın verdiği silahlarla Türkiye'de binlerce masum insanın katline neden oldu terör örgütleri. Eğer Avrupa'nın bu desteği olmasaydı terör örgütleri bu kanlı faaliyetlerine Türkiye'de devam edemezdi kesinlikle. Terör örgütlerinin Türkiye'de akıttığı kanda Avrupa'nın, Hollanda'nın, Almanya'nın eli vardır. O kana, o katliama ortaktırlar. Eğer terör örgütlerine destek veriyorsanız, terör örgütlerinin yaptıklarından sonuna kadar sorumlusunuz. Onların bütün katliamlarına, cinayetlerine ortaksınız anlamına gelir."

"AVRUPA RÜYASI ARTIK BİTMİŞTİR"

Avrupa'nın suçüstü yakalandığını, maskesinin düştüğünü söyleyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Aslında Avrupa dağılma sürecine girmiştir. Bundan sonra hiç kimse, hiçbir güç Avrupa'nın dağılmasını engelleyemez. Avrupa'yı bir arada tutan evrensel değerler, insan haklarına saygılı politikalar, hukukun üstünlüğü idi. Avrupa'yı Avrupa yapan ve birleştiren bu değerler artık tamamen ortadan kalkmıştır, ayaklar altına alınmıştır, çiğnenmiştir. Hollanda'da bugün bu ortaya çıkmıştır ama hiçbir Avrupa ülkesi de Hollanda'nın bu eşkıya tarzı yaklaşımını kınamamış ve eleştirmemiştir. Adeta örtülü bir şekilde destek vermektedir. O nedenle Avrupa artık sona doğru yaklaşmaktadır. Avrupa rüyası artık bitmiştir. Avrupa'da çöküş başlamıştır" dedi.

İNGİLTERE'NİN AB'DE AYRILMASI TESADÜFİ BİR ADIM DEĞİLDİR

Canikli İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasına değinirken,  AB rüyasının sona erdiğini ifade ederken, "İngiltere Avrupa'daki bu değişimi görmüştür ve bu enkazın altında kalmamak için AB'den çıkma kararı almıştır. Avrupa'nın bütün ülkelerinde aşırı görüşler, aşırı uç görüşler, kafatasçı faşist görüşler merkeze doğru kaymaya başlamıştır. Merkezde politika üreten politikacılar aşırı uçların bu baskılarına boyun eğer hale gelmişlerdir. Avrupa'da kafatasçı, ırkçı yaklaşımlar, dominant, politik unsurlar haline gelmiştir. O nedenle Avrupa artık bundan sonra kavgaların, çatışmaların, kendi içerisinde çatışmaların merkezi haline gelecektir. Avrupa rüyası artık bitmiştir. Zaten bu kadar masum insanın kanının dökülmesine katkı ve destek veren Avrupa'nın bu hareketlerinin, bu yanlış tavır ve politikalarının cevapsız kalması da kesinlikle mümkün değildir. Elbette o onların bedellerini, bütün Avrupa, bu zulmü yapanlar ödeyeceklerdir. Şu anda gün bugündür" diye konuştu.

"MİSLİYLE MUKABELEDE BULUNACAĞIZ"

Canikli, tutumunu eleştirdiği Hollanda'nın Dışişleri Bakanı'nın uçağına iniş izni vermediğini, bunun ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yapılan ve eşkiyalık olarak değerlendirdikleri tavır ve yaklaşımlarıh sonun başlangıcı olacağını anlatırken, şöyle dedi:

"Elbette bu yapılanlara Türkiye olarak misliyle mukabele etmek zaten uluslararası hukuktan doğan hakkımızdır. Misliyle mukabelede bulunacağız. Hiç kimse aklından çıkarmasın, kesinlikle mukabele gelecektir. Onların yaptığı insanlık dışı, akıl dışı. O politikacılar ülkelerine de, ülkelerinin geleceğine de zarar veriyorlar. Artık sömürü düzeninin de sonuna geliyoruz."

"AVRUPA BİR BATAKLIK SÜRECİNE GİRMİŞTİR"

Avrupa'nın bataklık sürecine girdiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Çırpındıkça batıyor, battıkça da çırpınıyor. Göreceksiniz, çok uzun sürmeyecek bu olaylar. Dediğim gibi İngiltere'nin AB'den çıkışıyla aslında başlamıştır. Bundan sonra da hızlanacaktır. Artık Avrupa özgürlükler ülkesi falan değildir. Avrupa hukukun üstünlüğünün tesis edildiği bir bölge değildir. Avrupa insan haklarına riayet edilen bir ülke değildir. Avrupa, Hollanda başta olmak üzere bugün dağ kanunlarının, orman kanunlarının fütursuzca uygulandığı, en temel değerlerin ayaklar altına alındığı, ortadan kaldırıldığı bir ülke ve bir bölge konumuna gelmiştir. Türkiye'ye bir şey yapamazlar, yapmaya da güçleri yetmez. Zaten yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz terör örgütünün arkasında onlar vardı. PKK terör örgütüne her türlü desteği sağladılar, sağlamaya da devam ediyorlar. Ama sonuç alamadılar, alamayacaklar Allah'ın izniyle. Ama bu Avrupa'nın sonu olacak" diyerek sözlerini noktaladı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Nurettin Canikli Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title