Haberler

Canik'ten Mavi Marmara Fotoğraf Sergisi

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen ’Mavi Marmara Mazlum Coğrafyalar ve Çanakkale Fotoğraf Sergisi’ düzenlenen törenle açıldı.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Mavi Marmara Mazlum Coğrafyalar ve Çanakkale Fotoğraf Sergisi' düzenlenen törenle açıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale" projesi kapsamında düzenlenen Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini alırken, yarışma sonunda belirlenen fotoğraflar açılan sergide görücüye çıktı. Bir AVM'nin sanat galerisinde düzenlenen serginin açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel birlikte gerçekleştirdi.

YENİ NESLİN İNŞASI

Açılış öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mavi Marmara'nın insanlık vicdanının sembolü olduğunu belirterek, "İnsan topluluğunu millet yapan, onları ortak hedeflerde bir araya getiren en önemli unsur değerlerdir. Değerleri oluşturan veya var olan değerlerini koruyamayan milletler yok olmakla karşı karşıya kalırlar. Amacımız, İslam medeniyeti algısıyla, milli ve manevi değerlerini özümseyen bir gençlik yetiştirmektir. Özellikle gençlerimizin kültürel ve manevi değerlerin farkında olmaları ve bu değerlere sahip çıkmaları çok önemli bir husustur. Biz buna yeni neslin inşası diyoruz" dedi.

BAKAN KILIÇ'TAN GENÇ'E TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, Mavi Marmara ve 100. Yılında Çanakkale Projesi gibi büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Başkan Genç'i tebrik ederek, "Özellikle gençlerimizin Mavi Marmara gibi anlamlı bir gemiyle Çanakkale'de şehitlerimizle buluşması ve o ruhu yakalamaları çok önemli. Bu bakımdan böyle bir projeyi gerçekleştiren Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yoğun ilgi gören açılışın ardından sergiyi gezen Bakan kılıç, Başkan Genç ve beraberindekiler, fotoğrafları tek tek inceledi. Samsun'dan Çanakkale'ye giden Mavi Marmara Gemisi'nde yer alan 555 kişi ile gemiyi Samsun'da kaldığı süre içerisinde ziyaret edenlerin çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi, ziyaretçilerini duygulandırdı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Daha sonra Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada 1. olan Abdullah Faruk Hızarcı'ya ödülünü Bakan Kılıç verirken, 2. Tufan Turhan ödülünü Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz'dan, 3. Yunus Yıldız ise ödülünü AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'den aldı. Mansiyon ödülünü kazananların ödüllerini ise Başkan Genç ve Milletvekili Adayı Hocaoğlu verdi.

'Mavi Marmara Mazlum Coğrafyalar ve Çanakkale Fotoğraf Sergisi' pazar akşamına kadar açık kalacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Osman Genç Marmara Canik Yerel Haberler

title