Haberler

Canik Muhtarlar Derneği'nden Açıklama

Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, geçen yıllarda ücretsiz olarak kırsal bölgelerden şehirdeki ortaöğretim kurumlarına taşınan öğrencilerin taşıma ücretlerine son verilmesinin büyük bir mağduriyet oluşturacağını söyledi.

Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, geçen yıllarda ücretsiz olarak kırsal bölgelerden şehirdeki ortaöğretim kurumlarına taşınan öğrencilerin taşıma ücretlerine son verilmesinin büyük bir mağduriyet oluşturacağını söyledi.

Ahmet Genç yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi ülkemizde eğitim alanında pek çok reformlar yapılmış, okullarımızı teknolojik altyapı ve donanım açısından zenginleştirilmiş, ders kitapları ücretsiz olarak verilmiş ve taşıma hizmetleri de ücretsiz olarak sağlanmıştır. Tüm bu gelişmeler halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Ancak yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala yaşadığımız bir problem maalesef büyük bir kitleyi mağdur etmiştir. Geçen yıllarda ücretsiz olarak kırsal bölgelerden şehirdeki ortaöğretim kurumlarına taşınan öğrencilerin taşıma ücretlerine son verilmesi büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Kırsaldan gelerek ortaöğretime devam eden öğrencilerin kendi ilçelerinde devam etmesi aksi takdirde taşıma ücretlerinin artık ödenmeyeceği söylenmektedir. Oysaki ortaöğretim kurumları TEOG sonuçlarına yani puana göre öğrenci almaktadır. Bu durumda herkesin kendi ilçesindeki ortaöğrenim kurumuna gitmesi zaten teknik olarak da mümkün değildir. Ayrıca her okul türü her ilçede de mevcut değildir. Okul olsa bile farklı bölümler vardır. Sadece Canik ilçemizde 356 öğrenci bu durumdan doğrudan etkilenmiştir. Canik bölgesindeki 36 muhtar arkadaşımızla birlikte bu mağduriyeti dile getiren bir dilekçe hazırladık ve gerekli makamlara sunduk" dedi.

Ülke genelinde düşünüldüğünde on binlerce kişinin bu durumdan mağdur olacağını belirten Genç, "Kırsal kesimlerde yaşayan insanlarımız zaten geçim sıkıntıları ile boğuşmakta ve maalesef kırsal kesimde yaşayan insanlar ekmek umudu ile sürekli şehirlere göç etmektedirler. Kırsal kesimde yaşayan insanlarımıza bazı sosyal destekler sağlamamız gerekirken ekstra zorluklar çıkarmamız kabul edilemez bir durumdur. Bu durumu kamuoyunun bilgisine sunuyor en kısa zamanda bu sorunun çözülmesi umudu ile başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere yetkililere sesleniyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Genç Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title