Haberler

Canik'in Çanakkale Organizasyonu Ses Getirdi

Canik Belediyesi’nin “İnsanlık ve Özgürlük” sloganıyla yeniden yola çıkardığı Mavi Marmara Gemisi’yle 7’den 77’ye 555 kişiyi Çanakkale’de şehitlerle buluşturması büyük ses getirdi.

Canik Belediyesi'nin "İnsanlık ve Özgürlük" sloganıyla yeniden yola çıkardığı Mavi Marmara Gemisi'yle 7'den 77'ye 555 kişiyi Çanakkale'de şehitlerle buluşturması büyük ses getirdi.

Mavi Marmara'nın Samsunlu yolcuları Çanakkale'de büyük ilgi görürken, böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştiren Başkan Osman Genç'e teşekkür etti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında büyük bir organizasyona imza atması Samsun ve Çanakkale'de takdirle karşılanırken, Türkiye genelinde de ses getirdi. Belediyenin organizasyonuyla 555 kişinin Mavi Marmara Gemisi'yle kurtuluş şehri Samsun'dan ümmetin savaştığı Çanakkale'ye giderek şehitlerle buluşması esnasında anma ve kutlamalara adeta Canik damgası vuruldu. Çanakkaleliler, Samsunlu misafirlerine büyük ilgi gösterirken, Canik Belediyesi'nin dev organizasyonu ulusal basında da yankı uyandırdı.

"EN BÜYÜK PROJEMİZ"

Canik Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler ve projelerle Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Biz sadece yol, kaldırım belediyeciliği yapmıyoruz. Bizim ana gayemiz geleceğin şehrini inşa etmek. Bir yandan kentsel dönüşümlerle şehrimizi geleceğe hazırlarken, diğer yandan bu gelecek projemizin manevi yönünü de düşünüyoruz. Çünkü ne kadar binalar, yollar yapsanız da, eğer milli ve manevi değerlerinden yoksun bir toplum varsa hiç bir anlamı yoktur. Bu bakımdan Mavi Marmara Gemisi'yle 555 insanımızı şehitlerimizle buluşturmamız değerlerine bağlı bir toplum inşa etmemiz bakımından bizim en büyük projemizdir" dedi.

"YENİ NESLİ İNŞA EDİYORUZ"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Canik Belediyesi'nin organizasyonunun yurt genelinde büyük ses getirdiğine işaret eden Genç, "Zaferin 100. yılında en anlamlı ve en büyük organizasyona imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Bizim için en önemli şey özellikle gençlerimizin ümmetin gemisi Mavi Marmara ruhuyla ümmetin savaştığı Çanakkale ruhunu bir arada yaşamalarıydı. Çünkü bu gençler bizim geleceğimizi oluşturacaklar. Onlara değerlerimizi ne kadar iyi anlatabilirsek geleceğimizi de o kadar iyi inşa etmiş oluruz. Biz Canik Belediyesi olarak yeni neslin inşasını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İçerisinde Mazlum Coğrafyalar Müzesi'nin de bulunduğu Mavi Marmara Gemisi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Genç, "Samsun'da kaldığı 10 günlük süre içerisinde bölge genelinden 33 bin insanımızın ziyaret ettiği Mavi Marmara Gemisi'ni Gelibolu'da sadece bir günde 3 bin kişi gezdi. Bu da Canik Belediyesi olarak doğru bir şey yaptığımızı gösteriyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Marmara Samsun Canik Yerel Haberler

title