Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı Yalova'da Kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı Yalova’da resim sergisi ve konferansla kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı Yalova'da resim sergisi ve konferansla kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla Hali İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü ve Yalova Belediyesi tarafından Kent Müzesi'nde bir program düzenlendi. Etkinlik Ali Emiri Millet Yazma Eserler Kütüphanesi tarafından gönderilen Çanakkale Zaferi'nin basında yer almamış fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışı ile başladı. Serginin kurdelesini Hali İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Ali Emiri Millet Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı ile Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç yaptı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Hali İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, "Bu sergi ve konferansı Yalova Belediyesi ve Hali İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü tarafından Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle bunu düzenledik. Bu fotoğrafların buraya gelmesini sağlayan Ali Emiri Millet Yazma Eserler Kütüphanesi'ne de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ise, "Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebeti ile düzenlenen bu serginin açılışında bulunmaktan çok mutluyum. Böylesi büyük bir zaferin bizden sonraki nesiller tarafından da en iyi şekilde anlaşılması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.

Fotoğraf sergisinin ardından "100. Yılında Çanakkale Zaferi" konferansına geçildi. Konferans öncesinde Ali Emiri Millet Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı'ya Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç tarafından Atatürk'ün Yalova'da geçirdiği günlerinin anlatıldığı kitap ile çiçek hediye edildi.

Konferansta Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Prof. Dr. Hatice Şahin zafer hakkında bilgiler verildi. Taşkıran, "Türk insanının en güç, hatta imkansız şartlarda bile başarı kazanılabileceğine olan inanç perçinlendi ve milletimizin yükselen moral ve artan özgüveni ile 1. Dünya Savaşı'nın hemen bitiminde başlatılacak milli mücadelenin de, ilk kıvılcımlarını oluşturuldu. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna varan ulusal bağımsızlık mücadelesinin ilk ciddi sınavları da, Çanakkale muharebelerinde, Gelibolu yarımadasının kıyı ve tepelerinde verilmiştir. Çanakkale deniz ve kara muharebeleri süresince savaşa ve zafere kilitlenen Türk halkı, İstanbul ve Anadolu'ya ne kadar çok bağlı olduğunu daha iyi görmüş ve anlamıştır. Böylece giderek güçlenecek olan Anadolu'ya bağlılık duygusu, gelişmekte olan yeni Türk milliyetçiliğinin de yolunu açtı" dedi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Ali Emiri Taşkıran Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title