Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında Atatürk, Rumeli'de Ata Kadınları Korosu'yla Anıldı

Kosova'da faal olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin adını taşıyan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği üyelerinin oluşturduğu 'Ata Kadınları Korosu' ile İstanbul'dan gelen Dragos Musiki Derneği, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle konser verdi.

Kosova'da faal olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin adını taşıyan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği üyelerinin oluşturduğu 'Ata Kadınları Korosu' ile İstanbul'dan gelen Dragos Musiki Derneği, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle konser verdi.

Konserde iki dernek korosu, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılarını söyledi. Prizren Kültür Evi Salonu'nda düzenlenen konsere başta Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar olmak üzere, Kosova'da görev yapan Türk subayları ile çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Ata Kadınları Korosu ile Dragos Musiki Derneği'nin konseri büyük ilgi gördü. Gecede ilk olarak Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Ata Kadınları Korosu Reşit İsmet Krüezi'nin koro şefliğinde sahneye çıktı.

Gecede Ata Kadınları Korosu'nun seslendirdiği şarkılar büyük ilgi gördü. Ardından İstanbul'dan gelen Dragos Musiki Derneği korosu konser verdi. Geceye katılan Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, Dragos Derneği ile Zübeyde Hanım Derneği temsilcilerine plaket takdim etti. Konser yaklaşık 2 saat sürdü. - Prizren

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zübeyde Hanım İstanbul Kosova Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title