Haberler

"Çanakkale Ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu" Konferansı

Şair yazar Şahsuvaroğlu "Muhsin Yazıcıoğlu dinine, milletine ve vatanına bağlı bir insandı." dedi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde "Çanakkale Ruhu ve Muhsin Yazıcıoğlu" adlı konferans düzenlendi.

Suşehri Belediyesi 2. Etap Aspasya Sosyal Tesisleri'nde Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Temsilciliğinin tertip ettiği konferans, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra kürsüye gelen şair yazar Lütfü Şahsuvaroğlu, Çanakkale Savaşı'nı kazanan anlayışa dikkat çekti, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını anlattı.

Şahsuvaroğlu, "Çanakkale ruhunu yaşatmak için çocuklarımıza İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezberletmemiz lazım. Çünkü İstiklal Marşı'mız Çanakkale ruhunu anlatıyor. Ayrıca o ruhu yaşamak Çanakkale'yi ziyaretten geçer. 250 bin şehidin verildiği Çanakkale'de hala o maneviyat yaşanıyor" diye konuştu.

"Okul arkadaşımdı"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun okul arkadaşı olduğunu dile getiren Şahsuvaroğlu, "Dinine, milletine ve vatanına bağlı bir insandı. Temiz kalbi, yufka yüreğiyle gerçek dost olan bir insandı ama kader 5 yıl önce bir helikopter kazasında, Muhsin Başkanımızla birlikte 5 kişi o kazada şehit oldu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Çanakkale Savaşı ve Muhsi Yazıcıoğlu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konferansa Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, MHP İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir, BBP İlçe Başkanı Hakkı Tokgöz, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Suşehri Temsilcisi İsmail Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu Çanakkale Suşehri Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title