Haberler

Çanakkale - Protez Koluyla Yapmadığı Kalmadı

Sırada Yüzme Var

SIRADA YÜZME VAR

Çanakkale Özel İsmail Kaymak Koleji 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Betül Özen, protez koluyla sosyal yaşamın bir çok alanında faaliyet göstererek, azmiyle herkesin takdirini kazanıyor.

Sağ kolunun dirsekten aşağısı olmadan dünyaya gelen Betül Özen, 5 yaşından itibaren protez kol ve el ile yaşama tutundu. Memur bir babanın ve ev hanımı bir annenin kızı olan 14 yaşındaki Betül Özen'in yaşamı 4 yıl önce Özlem Kayalı İlköğretim Okulu'nda okurken Özel İsmail Kaymak Koleji yöneticilerinin kendisini keşfetmesiyle değişti. Üç yıl önce burslu olarak Özel İsmail Kaymak Koleji'nde eğitim öğretim görmeye başlayan Betül Özen okul bahçesinde arkadaşlarıyla voleybol oynarken okul müdürü Nurullah Kalfaoğlu'nun dikkatini çekti. Beden Eğitimi öğretmeni Ali Coşkun ile görüşen Kalfaoğlu, Betül'ün bir spor branşında okul takımına alınmasını istedi. Beden Eğitimi öğretmeni Ali Coşkun da Betül'ü basketbol branşına yönlendirdi. Protez koluna rağmen basketbolda büyük başarı gösteren Betül kısa sürede okul takımının değişmez ismi oldu. Betül basketboldaki başarı sayesinde bir süre sonra da Türk Telekom Spor Kulübü'nde oynamaya başladı.

Sağ kolu protez olan Betül'ün başarısı sadece basketbolla sınırlı kalmadı. Betül aynı zamanda org ve piyano çalmaya başladı. Azmiyle çevresindekilerin büyük takdirini toplayan Betül son olarak da yüzmeye merak sardı. İki ay önce yüzme kurslarına başlayan Betül kısa sürede iyi bir yüzücü olmayı hedeflediğini söyledi. Doğuştan sağ kolunun olmayışının eksikliğini hiçbir zaman yaşamadığını belirten Betül Özen, ôProtez kolu 5 yaşından itibaren kullanmaya başladım. Ancak bu şekilde her şeyi yapabiliyorum. Sosyal aktivitelerin içinde olmayı seviyorum. Engelim hiçbir konuda bana engel olmuyor. Hedefim bir sporcu olarak milli düzeyde ülkemi temsil etmek. İyi bir üniversite eğitimi almakö dedi.

Özel İsmail Kaymak Koleji Müdürü Nurullah Kalfaoğlu ise, Betül'ün başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, ôBetül'ü kolejimize burslu olarak aldığımızda kolundaki engelin kendisini ya da arkadaş çevresini nasıl etkileyeceğini takip ediyorduk. Ama Betül engelini hiçbir zaman çevresine hissettirmedi. Aksine protez kolla da her şeyin üstesinden gelinebileceğini kanıtladı. Arkadaşlarıyla her türlü faaliyetin içinde oldu. Protez koluyla elde ettiği başarılar diğer arkadaşlarına da örnek oldu. Kendisini kutluyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title