Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Ayvacık tapu ve kadastro hizmet binası için protokol imzalandı

Ayvacık tapu ve kadastro hizmet binasının yapımı için protokol imzalandı.

İlçede hükümet konağında bulunan Tapu Sicil Müdürlüğü ile Ümmühan Mahallesi'ndeki Tapu Kadastro Müdürlüğünün iş yoğunluğunun hafifletilmesi ve fiziksel şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Ayvacık Belediyesine ait Fatih Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yapımı planlanan tapu ve kadastro hizmet binası için protokole, törenle imzalar atıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'in makamında gerçekleşen imza töreninde Ayvacık Tapu Sicil Müdürü Hasan Arslan, Kadastro İl Müdürü Namık Kemal Erzurum katıldı.

Başkan Şahin, ilçeye gelebilecek tüm yatırımlarda belediye olarak imkanları iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan ve bu iki kurumun personeli tarafından gelen şikayetler üzerine ilçemize tapu ve kadastro hizmet binası yapılması konusunda çeşitli girişimlerde bulunduk. Belediyemize ait bir arsayı bu amaca yönelik olarak kullanmaya karar verdik. Bu konuda bizlere destek veren bürokratlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

-Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçlarına göre, ilk 500 içinde Çanakkale'den 4 şirket yer aldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ÇTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılında Çanakkale'de üretim yapan 3 şirketin yer aldığı İSO 500'ün 2012 sıralamasına, İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım AŞ'nin de eklenmesiyle sayı 4'e yükseldi.

İlk 500 şirket arasında 9'uncu sıradaki yerini koruyan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ aynı zamanda Çanakkale'deki en büyük şirket olarak da listenin başında bulunuyor. İÇDAŞ'ı 75'nci sıradaki Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, 106'ncı sıradaki İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım AŞ ile 146'ncı sırada bulunan Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ izledi.

Sıralamada, Akçansa Çimento 9 basamak gerilerken, Kaleseramik 25 basamak yukarıya çıktı. İSO 500'deki kamu şirketleri haricindeki özel şirketler arasındaki sıralamada ise İÇDAŞ 8'inci, Akçansa 69'uncu, İÇDAŞ Elektrik 98'inci, Kaleseramik ise 111'inci sırada yer aldı.

İÇDAŞ Çelik, 4 milyar 921 milyon liralık üretimden satış hasılatıyla Türkiye'nin en büyük 9'uncu sanayi kuruluşu olurken, Akçansa'nın net satış hasılatı 992 milyon lira, İÇDAŞ Elektrik'in 707, Kaleseramik'in ise 598 milyon lira olarak açıklandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Kaleseramik Çanakkale Akçansa Ayvacık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title