Haberler

Çanakale - Barış İçin Koştular

Milli Atlet Elvan Abeylegesse, Bayanlar Kategorisinde Birinci Olurken, Finiş Noktasında 'savaşa Hayır' Diyerek, Barış Mesajı Verdi.

Milli atlet Elvan Abeylegesse, bayanlar kategorisinde birinci olurken, finiş noktasında 'Savaşa hayır' diyerek, barış mesajı verdi.

Çanakkale Savaşları'nın 95'inci yıldönümü kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen OPET Gelibolu Barış Koşusu, Anzak Koyu ile Eceabat ilçesi arasındaki 15 kilometrelik parkurda yapıldı. Milli atlet Elvan Abeylegesse, bayanlar kategorisinde 49.51'lik derecesiyle birinci olurken, finiş noktasında ''Savaşa hayır' diyerek, barış mesajı verdi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 95'nci yıldönümü nedeniyle Çanakkale Rotary Kulübü ile OPET işbirliğiyle düzenlenen İkinci OPET Gelibolu Barış Koşusu, yerli ve yabancı 270 atletin katılımıyla yapıldı. Anzak Koyu'ndan startı verilen barış koşusunda atletler 15 kilometrelik parkurda yarıştı. Oldukça sıcak havada gerçekleşen barış koşusunda finiş noktasına 46.22'lik derecesiyle ilk ulaşan milli atlet Abdil Ceylan oldu. Ardından Tilahun Aliyev 46.24'lük derecesiyle ikinci, Henok Tesfay 47.20'lik derecesiyle üçüncü oldu. Bu üç atlet hem genel klasmanın, hem de erkekler klasmanının ilk üç sırasını oluşturdu.

Milli atlet Elvan Abeylegesse ise, 49.41'lik derecesiyle bayanlar klasmanının birincisi olmayı başardı. İkinciliği 51.34'lük derecesiyle Meryem Erdoğan, üçüncülüğü ise 52.04'lük derecesiyle Abdulla Yeva Layes elde etti. Yarışmaya katılan atletler sekiz kategoride mücadele etti. 50 yaş üzeri kategorisinde yarışan ve sol kolu olmayan bedensel engelli Kemal Özdemir, bedensel engelliler federasyonunun kendisini desteklemediğini ve zor şartlar altında kendi imkanlarıyla yarışmaya katılarak engellilerin de engelleri aşabildiğini kanıtladığını söyledi.

Bayanlar kategorisinde birinciliği elde eden milli atlet Elvan Abeylegesse, ''Çok zor bir parkurda yarıştık. Parkurun bir bölümünde bayır çıktık. Hava da çok sıcaktı. Ama iyi bir derece elde ettiğimi düşünüyorum. Bugün barış için koştuk. 'Savaşa hayır' diyerek, mesaj verdik' dedi.

Yarışmanın genel ve erkekler klasmanında birinciliği elde eden milli atlet Abdil Ceylan ise, ''Bu anlamlı yarışmada birinci olduğum için çok sevinçliyim. Burada şehit olan tüm atalarımıza armağan ediyorum bu koşuyu. Bugün barış için koştuk. Savaş istemiyoruz. İnşallah barış ve huzur sürekli devam eder dünyada' dedi.

Yarışmaya sponsorluk yapan OPET'in Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, böylesine anlamlı bir koşuya sponsor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ''Türkiye ve dünya için bu koşu bir mesaj niteliği taşımaktadır. Barışın önemi her geçen gün daha iyi kavranmalıdır. Bu topraklarda canlarını feda eden şehitlerimiz anısına koşmanın ve tüm dünyaya barış çağrısı yapmanın bir görev olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmanın anlamını bilerek koşan atletlere teşekkür ediyorum' dedi.

Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Ali Arıkan da koşuya katılarak dünyaya barış mesajı veren tüm atletlere teşekkürlerini sundu.

Daha sonra yarışmada dereceye giren atletlere madalya ve OPET tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

title