Haberler

Can: "Tarsus, Turizmde Hak Ettiği Konuma Gelecek"

Mersin’in Tarsus ilçesi, bu yıl 19.’su düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yoğun ilgi gördü.

Mersin'in Tarsus ilçesi, bu yıl 19.'su düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yoğun ilgi gördü.

Tarsus, dünyanın 5. büyük turizm fuarı olarak gösterilen 19'uncu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT)'nda İstanbullularla buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta yer alan Tarsus Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel yönlerini ve yöresel lezzetlerini tanıttı.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi 3. Salonda Mersin Büyükşehir Belediyesi Stadında yer alan Tarsus Belediyesi, diğer ilçelerle birlikte kentin tanıtımını gerçekleştirdi.

Fuarın Tarsus açısından çok olumlu geçtiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, EMITT fuarının dünya çapında en prestijli fuarlar arasında yer aldığını söyledi. Can, "Biz bu yıl, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta yer aldık. Her yıl bağımsız olarak yer alıyorduk. Mersin ve ilçeleri olarak birlik ve dayanışma içerisinde bir çatı altında bulunduk. Tarsus'un dolayısıyla Mersin'in tarihi kültürel dokusunu yansıtan unsurların fuarda tanıtılması açısından buradayız. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Bugün stantlarımızı gezdiğimizde Mersin'in, Tarsus'un ve diğer ilçelerimizin ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bize her konuda her desteği veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Tanıtıcı kitapların yanı sıra kente özgü içecek ve yiyeceklerden şalgam, cezerye ile helva gibi ve yöresel lezzetlerin bir arada olduğu Tarsus standı fuar alanında yoğun ilgi gördü.

Mersin'i tüm ilçeleri ile birlikte bir bütün olarak tanıtma gayreti içinde olduklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emitt'in Mersin'in tanıtımı açısında çok önemli olduğunu ifade etti.

Mersin'i en iyi şekilde dünyaya tanıtacaklarını kaydeden Başkan Kocamaz,

"İlk kez bir kurum olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Emitt'e katılıyoruz. Mersin'in tarihi, turizm ve kültürel değerlerini dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Mersin, dünyaya açılan bir kapıdır. Ancak, tanıtımı iyi yapılamadığı için Mersin hak ettiği konuma kavuşamadı. İşte bu tür fuarlar bizim için çok önemli. Standımızda ilçe belediyelerimizle birlikte yer alarak, bölgemizin değerlerini en güzel şekilde tanıtacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul Beylikdüzü'nde gerçekleşen Emitt Fuarı 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında açık kalacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi standı altında yer alan Tarsus'u Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Adana Valisi Mustafa Büyük, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları oda ve dernek başkanları ziyaret ederek, yöresel içecek ve yiyeceklerden tattılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title