Haberler

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanmaları Dünya Basınında

Güncelleme:

Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması, dış basında geniş yankı buldu. Deutsche Welle "Hükümeti eleştiren gazeteciler tutuklandı" diye yazdı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmaları dış basında geniş yer buldu. Özellikle Alman basınının geniş yer ayırdığı haberlerde tutuklamanın AB ile Türkiye'de yapılacak özel mülteci zirvesinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekildi. Uluslararası ajanslar ve medya kuruluşları, İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararını dünyaya böyle duyurdu:

AFP: Casuslukla suçlanıyorlar

İstanbul'da bir mahkeme, muhalif Cumhuriyet gazetesinden iki gazeteciyi, Türk gizli servisinin Suriye'deki İslamcı muhaliflere silah gönderdiğini öne süren bir haber nedeniyle casuslukla suçluyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül, 'casusluk' ve 'devletin sırlarını ifşa etmek'le suçlanıyor. İki gazeteci, tutuklandı.

Associated Press: İki gazeteci tutuklandı

Türk mahkemesi, terör suçlamaları ve devlet sırlarını açıklamak iddiasıyla görülen davada, iki saygın gazetecinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

Reuters: Teröre destek vermek suçlamasıyla tutuklandılar

İki saygın Türk gazeteci, istihbarat teşkilatının Suriye'ye silah gönderilmesine yardımcı olduğunu ortaya koyduğu öne sürülen görüntüleri yayınladığı için teröre destek vermek suçlamasıyla tutuklandı.

Wall Street Journal: İki gazeteci terör örgütüne destek suçlamalarıyla hapse atıldı

Türk yetkililer salı günü Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara muhabiri Erdem Gül'ü casusluk ve terör örgütüne destek suçlamalarıyla hapse attı. Tutuklamalar, gazetenin Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Basın Özgürlüğü Ödülü'ne değer görülmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

BBC: Ömür boyu hapis cezası alabilirler

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Şefi Erdem Gül suçlu bulunursa, ömür boyu hapis cezası alabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kişisel olarak gazeteye dava açmıştı.

Deutsche Welle: Türkiye, hükümeti eleştiren gazetecileri tutukladı

"Bağımsız gazetecilerin işi Türkiye'de hep zordu. Şimdi bir kez daha hükümeti eleştiren redaktörler yargının dikkati çekti ve tutuklandı. Üstelik bu Avrupa Birliği ile gerçekleşecek özel zirve öncesinde oldu. İki gazeteci hakkında casusluk ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama suçlamaları yöneltiliyordu. İkisi de tutuklandı."

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Türkiye önde gelen iki gazeteciyi tutukladı

"Türkiye'de hükümet karşıtı iki gazeteci, sözde 'casusluk' ve 'terör örgütü üyesi' olma suçlamalarına hesap vermek zorunda. Suçları: Türkiye'nin Suriye'ye silah göndermesi konusunda haber yapmak. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhafazakar hükümete sıkı muhalefeti ile biliniyor."

Zeit Online: Türkiye ünlü gazetecileri tutukladı

"Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve bir mesai arkadaşı cezaevine konuldu. İki gazeteci Türkiye'nin Suriye'deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haberleştirmişlerdi."

Spiegel Online: Casuslukla suçlanan iki Türk gazeteci hakkında tutuklama kararı

"AB ile Türkiye arasında yapılacak özel mülteci zirvesi öncesinde İstanbul'da iki gazeteci casusuluk suçlamasıyla tutuklandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül terör örgütü üyeliği ve casusulukla suçlanıyor. Dündar ve Gül, Türkiye'nin Suriye'deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haber yapmıştı."

Tagesschau.de: Casusluk suçlamasıyla Türk gazeteciler tutuklandı

"Onlar Türkiye'nin en önemli gazetecileri arasında bulunuyor. Ancak Ankara onların içinde 'terörist' gördü. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve mesai arkadaşı hakkında tutuklama kararı verildi. Nedeni silah gönderilmesine dair bir haber."

AVRUPA'DAN SERT TEPKİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de, Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Twitter hesabından "Saygın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül bugün Türkiye'de 'teröre destek ve casusluk' gerekçesiyle tutuklandı. Gazetecilik suç değil" yazan Piri, "Türkiye'deki basın özgürlüğü Avrupa Parlamentosu'nun en yüksek önceliğidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar Türkiye Medya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

27:

Ülkenin sirlarini deşifre edersen cezani cekersin

9
7
yanıtYanıtla
Muhammet er:

Madem gıda diyorlar gıdanın sırrımı olurmuş ? Hey beyinsiz27 koyunluk nede zor iş anlamamak analiz yapmamak kuzu kuzu inanmak

yanıt2
yanıt0
izmirli:

Haddini ararsan böyle cezani cekersin manyak seni.

3
11
yanıtYanıtla
Konyalı türk:

Gòzluk ve makarna ile maffetiniz bizi tebrik ederim. Ab ye de giremeyiz artik. Nato da atar bizi kenara. Akillanmazsiniz siz. Su usya acilen nukleer silahlarla vurmali. Bunu hak ediyor insanlar.

7
5
yanıtYanıtla
BİNALI:

SALMAN. DÜNYAYA REZİL OLDUK. İTİBARIMIZ YOK OLDU. BU UYUŞMUŞ KAFALARANEYİ ANLATACAKSIN. BEYİNLERİ UYUŞMUŞ. DİN. KİSVESİ ALTINDA. GEÇİNİP GİDİYORLARGELECEĞİ GÖRMEYEN MAHLUKLAR. YORUMLARA BİR BAKIN. ÇÜNKÜ OKUMAYAN DÜŞÜNMEYEN. YAZMAYAN. GÜNLÜK YAŞAYAN. BU ZIRTABOZLAR. ÇAMUR AT İZİ KALSINNATO MERMER NATO KAFA. BU DÜZENDEN YARALANAN. HARAMZADELERE NEYİ ANLATACAKSIN. BOŞ BOŞ YAZIK TÜRKİYEYE. GAZETECİ TABİKİ GERÇEĞİ YAZACAKTIR. YOK YAZMA BİAT ET. YALAN YAZ SENDEN İYİSİ OLMAZ. SABAH GAZETESİ BAŞ SAYFAYAZAR. HAVUZ.

10
2
yanıtYanıtla
ispartali:

Hak ettin can efendi sen çok simardin korusun seni chpli kankilerin

5
6
yanıtYanıtla
adanali:

Chpli yalakalarda etrafını salmis

3
7
yanıtYanıtla
Muhammet er:

He yav bu tuğrul türkeş vallaha billaha bu tırlarda gıda yok silah var demişti ama nedense en baş koltuğa oturttular bunları içeri attılar samimiyet doğrular nedir vay vay vay uyu halkim he he

8
1
yanıtYanıtla
YakisikliMobil-IOS:

YAPMA ya çok üzüldüüüm Vatan hainleri Avrupa'ya Türkiye'yi peşkeş çekmiş vatan düşmanları

6
2
yanıtYanıtla
MASKKK:

Bunları dünya böyle görmüş ne yazıkki bir bu ülkede yaşayanlar görememiş aslında bir gazete özetlemiş casusluk adı altında ama bu sadece casusluk değil aynı zamanda bakın ing. alm. yahd. ler biz sizler için varız sizin yapamadığınızı biz yapıyoruz medyamızda bunları ifşa ediyoruz bunlara karşı halkı galeyana nasıl getiriyoruz birazda siz destek verirseniz bu ülkeyi yıkarız tabi bunuda erdoğanı yıkmak gibi gösteriyorlar ama soruyorum erdoğanı yıkmak için ülkenimi satman gerekiyor

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title