Haberler

Can Çankaya'dan New York'ta Caz Albümü

Türkiye'nin Genç Caz Piyanistlerinden Can Çankaya, New York'ta İlk Solo Albümü İçin Çalışmalarını Sürdürüyor. 2007'de Kazandığı Bursla Amerika'ya Caz Piyano Masteri Yapmaya Giden Çankaya, Arthur Vint ve Brian Holtz'dan Oluşan, Kendi Bestelerinin Çalındığı Piyano Triosunun Önceliğinde Çalışmalarına Devam Ediyor.

Türkiye'nin genç caz piyanistlerinden Can Çankaya, New York'ta ilk solo albümü için çalışmalarını sürdürüyor. 2007'de kazandığı bursla Amerika'ya caz piyano mastırı yapmaya giden Çankaya, Arthur Vint ve Brian Holtz'dan oluşan, kendi bestelerinin çalındığı piyano triosunun önceliğinde çalışmalarına devam ediyor.

Mulgrew Miller, James Weidman ve Harold Mabern gibi caz müziğinin efsanevi piyanistleriyle çalışan Çankaya'nın New York'ta konser verdiği bazı önemli konser salonları arasında "Manhattan Center", "Joe's Pub", "National Arts Club", "92Y"i sayabiliriz. Çankaya ayrıca şehrin nabzını tutan festivallerden Brooklyn Dumbo Art Festival ve Central Park Summer Stage Festival'da çeşitli projelerle sahne aldı.

Türk müzikseverlerin yakından tanıdığı piyanist, "Black Eyed Peas", "The Cardigans" gibi dünyaca tanınmış gruplarla aynı sahneyi paylaşmış, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum'da ki performanslarıyla büyük bir hayran kitlesine sahip olan r&b müzik topluluğu "Kangroove"un dört üyesinden biri. Çankaya 16 yaşında başladığı profesyonel müzik hayatında "Acid Trippin", "Detant", "Ricky Ford'ş İstanbul Collective Big Band", "Kangroove", "Funkbones" gibi topluluklarla ve kendi triosuyla "Uluslarası Istanbul Caz Festivali", "Rock'n Coke", "Dogaclama Festivali", "Uluslararası Electronica Müzik Festivali" gibi çeşitli organizasyonlarda performanslar sergiledi. 1998 yılında Fransız Kültür Ofisi'nin desteğiyle Fransa'da bir albüm kaydetti.

Çankaya, William Paterson Üniversitesi'ndeki eğitimi sırasında kurduğu trioda çalmaya başladığı davulcu Arthur Vint ve New York'ta kendi altılısının bir kaydı sayesinde tanıştığı kontrbasçı Brian Holtz ile iyi bir uyum sağladıklarını ve yakında stüdyoya gireceklerini belirtti. "Mayıs veya Haziran gibi stüdyoya girmeyi planlıyoruz ancak özellikle, çok büyük bütçeler değil, kayıtlar için bir sponsor arıyoruz" diyen Çankaya albüm yayınlandıktan sonra tüm önemli caz festivallerinde triosuyla konserlerine devam etmek istediğini belirten Çankaya, "Kendi kültürümün renklerini yansıtan, organik yaklaşıma sahip bir albüm olacak" dedi.(ANKA)

(CK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title